Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage ute efter Sandvikens stjärna

/

IK Brage har börjat snickra på lagbygget inför nästa säsong.
Hetaste namnet just nu – Sandvikens John Junior.
– Vi är intresserade, säger Bragetränaren, Bengt Ottosson.

Annons

IK Brage har påbörjat översynen av truppen inför nästa säsong i division 1 och den senaste tiden har man haft besök av flera testspelare.

Det kanske mest intressanta namnet är John Junior, som den gångna säsongen tillhört Sandvikens absolut främsta spelare.

– Han har presterat väldigt bra i Sandviken och jag har stött på honom förut, när jag var i Kvarnsveden och han var i Syrianska Kerburan, säger Bragetränaren, Bengt Ottosson och fortsätter:

– Han har jättefina offensiva egenskaper. Snabb, irrationell och målfarlig. Sedan har han gjort en jäkla massa assists i Sandviken i år. Det är en spetsspelare.

Kommer han tillbaka igen?

– Vi har fått en bild av honom och han behöver inte visa upp sig mer tror jag.

Det låter som att ni kommer att gå efter honom?

– Vi är intresserade. Sedan är det massa andra saker som ska falla på plats. Vi är inte klara för att ge honom ett bud än, men det finns ett intresse, så kan man säga.

Som Sporten tidigare har skrivit om så tränar just nu Valbos målspruta, Andreas Smedbakken, med IK Brage.

– Vi blev varse ganska tidigt att han gjorde många mål i Valbo och det är ju en grabb med lite Borlängeanknytning. Vi kände att det är en väldigt bra prestation att ha gjort så många mål i Valbo, i och med den situation de har varit i.

Hur verkar han?

– Det är en jättebra kille och han har ju näsa för mål. Han jobbar hårt och har väl potential. Det är en liten temposkillnad som man måste anpassa sig till och där kan han behöva lite tid kanske. Vi får se var vi landar.

Är han en potentiell Bragespelare?

– Ja, annars hade han inte varit här. Sedan får vi se om han är tänkbar nu eller på längre sikt. Det är lite tidigt att avgöra.

Ett tredje namn som är på plats är en spelare som Bengt Ottosson känner mycket väl sedan tiden i Kvarnsveden – den offensiva kraften, Anders Johansson.

– Men han har utvecklats jättemycket i år. Han har spelat på en ny position, han har ju spelat mycket kant, men nu har han varit ensam forward. Även han har gjort många mål i ett lag som har kämpat i botten, vilket är en jättebra egenskap.

En spelare som sannolikt bör finnas på intresselistan hos flera klubbar just nu är annars Andreas Helmersson, som den gångna säsongen satte dit hela femtio mål för Säter i division 5.

– Det snackar man inte bort och det har vi full koll på. Men han har inte varit här än.

Kommer han?

– Det kanske blir så. Vi har koll, det är väl vad jag kan säga.

Mer läsning

Annons