Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge siktar uppåt efter oavgjort i Djursholm

IK Huge tog mycket överraskande en poäng borta mot Djursholm, 1–1.
– Det var bra gjort. Djursholm är obesegrat på hemmaplan, säger Huges tränare, Johan Liljemark.

Annons

Det blev en spelmässigt jämn första halvlek. Huge hade en boll i ribban efter ett inspel från kanten, Hanna Lindqvist träffade målramen. Sedan hade Felicia Sandin en nick strax bredvid målet. Spelmässigt så var det mycket kamp och Djursholms 1–0 i sista minuten var ett hårt bakslag.

– De får en drömträff från mittlinjen på chans i sista minuten som seglar in. Ett drömmål som de gör en gång på hundra. Det kändes snopet då vi hade haft två jättelägen och Djursholm bara ett, säger Johan Liljemark.

Desto skönare då att få till en kvittering genom Ellinor Johansson. Det blev mycket känslor i matchen och Djursholm fick två spelare utvisade i slutet.

Tiden blev för knapp för Huge att producera ett segermål.

– Vi spelade på säkerhet och ville inte riskera någonting, säger Johan Liljemark.

Huge har nu etablerat sig på allvar i ettan. Förra säsongen inför hösten så hade Huge tagit fem poäng, men efter en fantastisk höst så säkrades kontraktet.

– Vi är jämnare i år och det känns väldigt bra. Nu ligger vi sjua och siktar uppåt. Det är långt upp men inte omöjligt att ta komma ikapp Tierp. Vi vet att vi kan ta poäng av alla lag, avslutar Johan Liljemark.

På lördag möter Huge serietvåan Gamla Upsala på Kastvallen.

Mer läsning

Annons