Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo höll undan och vann

/
  • Team Hudik ryckte upp sig i andra halvlek. Men Valbo höll undan och vann med 2–3.

En strålande första halvlek av Valbo bäddade för seger uppe i Hudiksvall.
Stor matchhjälte blev tvåmålsskytten Malin Lindqvist.

Annons

Efter nio minuter höll sig Valbos duktige mittfältare Malin Lindqvist framme och tryckte in ledningsmålet.

Strax därefter ökade hon också på till 0–2.

– Hon väggade sig igenom deras mittförsvar, kom fri och lobbade bollen över målvakten. Ett riktigt snyggt mål, säger Valbos tränare Per-Arne Persson.

Tvåmålsledning i halvtid. Men Team Hudik var inte ofarligt. Hemmalaget fick två frilägen, men då var målvakten Ida Ejekrans bra med och räddade.

I andra halvlek jämnade spelet ut sig. Valbo blev lite försiktigt och Team Hudik flyttade upp trupperna. I samma veva skadades Valbos anfallare Josefine Blom.

– Det var ett motlägg med deras målvakt. Hon fick bäras av och fördes till sjukhus. Vi hoppas att det bara var en ledbandsskada, säger Per-Arne Persson.

Efter ett längre speluppehåll lyckades Valbo utöka på nytt genom Emma Sundin. Trots tremålsunderläget gav inte Team Hudik upp. 20 minuter från slutet kom först reduceringen till 1–3 på ett friläge och fem minuter senare även 2–3 efter en fast situation. Valbo lyckades ändå hålla undan och tog sin första seger i damtvåan.

– Vi blir lite stressade och tappar vårat spel. Men efter deras andra mål blir det inga större farligheter. Hela laget är bra i dag, vi är jättenöjda.

Nästa match för Valbo är på lördag borta mot NorrHam.

Mer läsning

Annons