Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo vann derbyt mot Stensätra

Stensätra förlorade första matchen i serien i derbyt mot Valbo på Åbyvallen. Det blev 4–2 till Valbo.

Annons

– Vi var lite oroliga för den här matchen. Stensätra har imponerat och tagit poäng mot topplagen vilket är imponerande. Vi fick vara underdogs idag och det kanske gynnade oss, säger Per-Arne Persson, tränare i Valbo.

Stensätra satte tryck i inledningen och efter tio minuter så nickades 1–0 in av Emma Bergström. Målet blev en väckarklocka för Valbo och framförallt Elin Åsenlund som gjorde två mål och passade fram till ett.

Valbo hade ledningen med 3–1 tio minuter in på andra halvleken. Stensätra satte en väldig prerss med sex hörnor. En resulterade vilket gav 2–3. Valbo fick en del omställningslägen i pressen och Stensätras målvakt, Eloise Frid råkade ta bollen med händerna strax utanför straffområdet i kamp med Elin Åsenlund. Det blev frilägesutvisning och Valbo kunde sedan avgöra med 4–2.

– Det var verkligen ingenting som fungerade idag. Vi vågade inte spela bollen och slog många felpass som Valbo tog hand om och ställde om. Det här var vår sämsta match i år, säger Stensätras tränare, Åsa Englin.

Valbo klättrade upp i topp tre och har klart häng på Ljusdal och Alnö.

Mer läsning

Annons