Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det rasade för Strömsberg

/
  • Det blev förlust i hemmapremiären för Strömsberg  mot Arameiska Syrianska med 30. Här blir Marcus Söderlund glidtacklad.

0–1 i den 44:e minuten, 0–2 i minut 90 och 0–3 på övertid.
Ja, det blev facit för seriepremiären hemma på LF Arena för Strömsberg Fotboll. Motståndarna Arameisk-Syrianska vann helt rättvist. Men Strömsberg hade inte marginalerna på sin sida i premiären.

Annons

– Nej, vi var ju så nära att kvittera genom Salar (Ali) i den 87:e matchminuten och så får vi i stället stryk med 3–0, suckade hemmatränaren Carlos Santis efter matchen.

Ja, visst vann väl gästerna premiären helt rättvist. Men Strömsberg stod upp mycket bra och visst hade väl AS här marginalerna med sig och fick mycket psykologiska mål.

Nu hade också Strömsberg chanser att måla.

Redan i den andra spelminuten så nickade Salar Ali snyggt på Micro Lööfs frispark från vänster. Nu gjorde gästernas målvakt en smått fenomenal räddning.

Ett hemmamål där i matchupptakten hade säkert gett hela matchen en annan bild.

Men ett mycket bollskickligt och passningssäkert AS var mycket svåra att få grepp om för Strömsberg.

– Ja, mina grabbar vann helt OK, men vi kan ännu bättre. Nu kunde också Strömsberg ha gjort något mål, men vi förtjänade att vinna den här premiären, summerade gästernas tränare Albert Krasniqi.

Visst hade också Strömsberg målchanser. Men nådde inte ända fram. Vid ett par tillfällen så tvingades gästernas rusa ut och nicka bort bollen. Här borde Strömsberg ha haft en andra kille som tagit hand om "nickreturen". Men den taktiska missen hinner ju Strömsberg ändra på till kommande matcher.

0–1 målet kom sekunder före halvtidssignalen.

– Ja, det var ett vänsterinlägg, som jag tyvärr bara fick ena handen på och deras kille från höger kunde slå in bollen. Men jag fick där heller ingen hjälp av backarna, menade hemmamålvakten Björn Jansson, som annars gjorde flera fina ingripanden under matchen.

AS hade ett stort bollinnehav under första halvan av matchen. NU gjorde sedan Strömsberg en bättre insats under andra halvlek.

– Ja, jag tycker våra grabbar stod upp bra. Vi mötte ett mycket bra lag. Sedan är det helt oacceptabelt att vi ska få två mål i baken i matchens absoluta slutskede. Sammantaget så vann dom rättvist – om än med för stora siffror, summerade Carlos Santis.

Strömsberg gjorde en härlig kämpamatch, men man mötte ett mycket starkt spelade AS, som ofta var först på bollen och vann många närkamper ute på banan.

Nu får Strömsberg komma igen och nästa helg möter man Västeråslaget Skiljebo på bortaplan.

Mer läsning

Annons