Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen dog – och nu tappar Sandviken stjärnorna

/
  • Anthony Allison gjorde Sandvikens mål, men det räckte inte då Strömsberg vände och vann med 2–1. Och hoppet om att vinna serien dog samtidigt.

Drömmen om division 1 dog på Strömsbergs IP.
Och nu tappar Sandvikens IF sina bästa spelare.
Varken Anthony Allison eller John Junior kommer troligtvis få spela division 2-fotboll nästa säsong.

Annons

Både Anthony Allison och John Junior har varit precis så bra som man hoppades när de värvades inför den här säsongen. Allison gjorde sitt 17:e mål för säsongen mot Strömsberg och toppar skytteligan medan John Junior (fem mål i år) legat bakom mycket av Sandvikens anfallsspel med sin irrationella spelstil.

Men på grund av de nya regler som med stor sannolikhet klubbas igenom på det nationella representantskapet i november, och som innebär att icke EU-spelare inte längre tillåts i division 2 och neråt´, måste båda två leta ny klubb sedan det står klart att Sandviken inte längre kan vinna serien.

Nigerianen John Junior har varit fem år i Sverige och har sökt uppehållstillstånd under hösten.

– Det kan öppna upp det för honom. Men samtidigt kan det finnas andra klubbar som är intresserade, speciellt för John är som är i en bra ålder med sina 23 år, säger SIF-tränaren Stefan Lundin.

Till nästa säsong talar det mesta även för att det införs kval även i division 2, något som dock inte hjälper Sandviken i år. Seriesegern rök när Marcus Söderlund kvitterade till 1–1 och Charles Charles Isimeme, ironiskt en landsman och kompis just till John Junior, tryckte in 2–1 till Strömsberg i slutskedet av matchen. Samtidigt gjorde Enskede sitt och vann mot Gamla Upsala på bortaplan.

Matcherna mot just Strömsberg kostade Sandviken totalt fem poäng under säsongen.

– Det kan ju inte bli bättre. Det var en superviktig seger för oss, sa en nöjd Marcus Söderlund.

Allison var besviken över att hans ledningsmål inte räckte till seger, men sade sig inte vara orolig över sin egen framtid.

– Det är inte så mycket jag vill prata om, jag har två matcher kvar med Sandviken. Men jag hade väl inte tänkt spela kvar i division 2 i vilket fall. Jag vill spela högre upp.

Strömsberg tog klivet upp på tillfälligt säker mark, och för Sandviken handlar det nu om att avsluta säsongen snyggt. Chansen att bli bästa tvåa i division 2, och i så fall kunna hoppas på en gratisplats om något lag drar sig ur, är också borta.

Mer läsning

Annons