Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ex-GIF:aren i centrum när SIF klättrar uppåt

/
  • Hjalmar Öhagen stadgar upp SIF:s mittfält just nu och gjorde dessutom mål mot Sollentuna. SIF är nu tvåa i tabellen bara två poäng efter Enskede.

SIF har börjat köra 4–4–2.
Då trivs spelarna – inte minst Hjalmar Öhagen.
– Det här sättet att spela passar mig, säger han efter 2–0-segern mot Sollentuna som betyder andraplats i tabellen.

Annons

När SIF spelar med rakt fyrmannamittfält blir ex-allsvenske Hjalmar Öhagen, både före detta Halmstad och Gefle IF, mer defensiv.

– Jag spelade centralt även när vi körde 4–2–3–1, men då hade jag en offensivare roll, nästan som en forward. Nu handlar det mer om att balansera upp spelet, säger han.

I toppmötet med Sollentuna hade han före detta lagkompisen Jens Åberg emot sig, och den duellen vann Öhagen – inte minst genom att han faktiskt blev målskytt också, trots sitt defensiva ansvar. När SIF fick frispark i första halvlek klippte Öhagen till och bollen gick in via en touch.

SIF:s ledning var rättvis då och blev rättvisare ju längre matchen led – hade anfallaren Anthony Allison haft bättre skärpa skulle 2–0 kommit långt innan den 74:e minuten då han, äntligen, fick utdelning genom att elegant lobba in bollen.

– Jag tycker ändå att vi utnyttjade chanserna på ett bättre sätt den här gången än vi gjort i tidigare matcher. Jag tycker vi börjar kännas mer som ett lag också, sa tränaren Stefan Lundin.

Alldeles innan 2–0-målet gjorde SIF två byten och lät Allison springa ensam på topp.

– Det är en styrka att vi kan spela på två olika sätt, konstaterar Lundin.

Hur SIF ska spela på onsdag då jumbon Kvarnsveden väntar på bortaplan återstår att se. Andreas Sipuri, den andre innermittfältaren, drog på sig sin tredje varning och är avstängd och ytterbacken Jonas Österberg fick rött kort i andra halvlek efter en glidtackling och är också borta.

– Hur och vilka som ska spela då får vi fundera lite på, säger Stefan Lundin.

De kvicka vapnen John Junior och Raphael York kommer i alla fall helt säkert att laddas om tills dess, liksom Hjalmar Öhagen som får ny kompis intill. Kanske blir det Andreas Gillström som haft svårt att hitta formen men som gjorde ett stabilt inhopp nu.

– Det känns som vi börjat hitta rätt, vi har en bred trupp och vi är vassa med våra snabba offensiva spelare, säger Öhagen, som precis som alla andra på Jernvallen hedrade nyligen bortgångne journalisten, idrottshistorikern och SIF-vännen Kaj Annebrant med en tyst minut innan avspark.

Mer läsning

Annons