Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Familjen" Valbo tänker hålla sig kvar

/
  • Bröderna Nilsson har varit Valbo trogna under större delen av karriären. Nu laddar Magnus (längst till vänster), Roger, Jonny och Stefan Forsberg för premiären mot Gällivare *å lördag.

Magnus, Roger och Jonny har något gemensamt.
De är bröder och har varit Valbo FF trogna i större delen av sina liv.
Nu ställs de inför den tuffaste uppgiften i föreningens historia: spel i division 2 Norrland.

Annons

Solen skiner på Träffen och det är två dagar kvar till premiärmatchen mot Gällivare på bortaplan.

Valbo FF har haft en tuff försäsong för att komma så väl förberett som möjligt. Som nykomling har försvarsspelet legat i fokus.

För bröderna Nilsson har resan hit gått via spel i division 4, division 3 – och nu division 2.

Magnus, som är äldst i brödraskaran, gjorde sin första A-lagsmatch i Valbo 1999. Sedan anslöt Roger och sist in Jonny. Under de sju senaste åren har de spelat tillsammans och förra året lyckades de föra upp Valbo till den högsta serien i klubbens historia.

Att spela i samma lag har sina fördelar – men även sina nackdelar, förklarar Jonny, yngst i brödraskaran.

Det är hårda tag på träningarna.

– Det kan förekomma, säger Jonny och skrattar.

– Det började redan när vi växte upp i Valbo. Vi spelade väldigt mycket fotboll på baksidan – och jag kan lugnt säga att jag är den som har fått ta emot mest stryk.

Finns det någon extra kemi mellan er tre?

– Jo, absolut. Det märkte jag framför allt när jag spelade på samma kant som Roger. Vi hade ett väldigt bra samarbete. Det var mycket lättare att hitta honom än någon annan.

Någon rivalitet har det aldrig funnits mellan varandra.

– Det är jätteroligt när det går bra för den andre. Gör någon en tabbe eller har en lång sträcka på bänken så känner man mycket mer för dom än någon annan. Det är bara positivt att spela tillsammans, säger Magnus.

Nilsson-trion är inte ensam i Valbo med en familjekoppling. Utöver brödratrion finns det även två tvillingpar. Alexander och Marcus Larsson, och Rasmus och Alexander Sjöström.

– Det tror jag är en av framgångsfaktorerna. Stämningen i truppen är överlag väldigt lugn. Det är högt i tak, men alltid lugnt. Det finns en kamratskap som är viktig. En trupp presterar inte bättre än den mår – och vi mår väldigt bra. Det gjorde vi i fjol, och det gör vi även i år. Och bröderna Nilsson är en viktig del i det, säger tränaren Andreas Vestin.

Stefan Forsberg har spelat i Valbo under hela sitt liv och vet hur det är att spela tillsammans med bröderna Nilsson.

– Det smäller dubbelt så mycket när de möter varandra på träningarna. Men det är inget vi andra lägger oss i – dom sköter det där fint ändå.

33-årige Magnus blir en viktig spelare i år. Han har under åren samlat på sig en hel del rutin.

– Jag har varit med länge och ser mig själv som en inofficiell ledare i gruppen. Jag tror att jag uppfattas som en bra person att ha i laget.

Vad har ni för målsättning den här säsongen?

– Målsättningen är att hålla oss kvar i tvåan. Vi ska försöka sno lite poäng på bortaplan och spela bra hemma på Åbyvallen.

Långa resor väntar. Valbo ställs mot lag som Gällivare, Boden, Bergsnäset och Skellefteå.

– Men vi kommer att vara den längsta bortaresan för de andra lagen. Det kommer inte att bli någon lätt uppgift att ta poäng av oss hemma på Åbyvallen.

Mer läsning

Annons