Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatta problem för SIF på bortaplan

Sandviken har fortsatt svårt att få spelet att fungera på bortaplan.
På torsdagskvällen föll de mot Arameiska-Syrianska med 2–0 efter att man knappt skapat en enda målchans över 90 minuter.
Vilket naturligtvis inte är godkänt.

Annons

– Vi jobbar alldeles för dåligt i den här matchen. Ska vi vara med i toppen måste man kunna prestera även när det går lite emot. En dålig insats av oss helt enkelt, konstaterar tränare Stefan Lundin.

Till skillnad från förra matchen mot Västerås där Sandviken vaskade fram chans på chans så gav inte Arameiska-Syrianska dom ytorna. Mycket på grund av att man är ett bättre lag och gästerna hade svårt att hitta några luckor. Det var till stor del målvakt Nyström som såg till att hemmalaget inte fick jubla redan i första halvlek då han gjorde flera fina räddningar.

– Nypan håller oss kvar i matchen i första och vi skapar väl inget som kan kallas målchans direkt, säger Stefan.

Men i början av den andra halvleken så fick Nyström kapitulera. Ett felpass på egen planhalva gjorde att Syrianska fick fritt fram till en rättvis ledning.

SIF försökte sedan att lyfta fram positionerna men kom ingenstans. I stället så kunde hemmalaget på en straffretur i slutet av matchen skjuta hem alla tre poängen.

Tränare Lundin sammanfattar:

– Det är ett spelskickligt lag som blottade våra brister ganska så ofta och vi känns kort om folk både framåt och hemåt. Dom vinner fullt rättvist.

Matchen spelades på naturgräs. Hur stor inverkan hade det?

– Det är klart att det blir skillnad men samtidigt så har vi förberett oss på det under hela veckan och jag vill inte skylla på det. Det är vår arbetsinsats som är för dålig helt enkelt.

Ny match på söndag mot Skiljebo hemma. Kan det vara bra att det blir en ny match så snabbt på?

– Ja, det kan det vara. Vi kan ju inte stanna i den här matchen länge. Vi får prata igenom den på fredagen sen är det fullt fokus på söndag och då möter vi ett till bra lag och vi måste höja oss väsentligt om vi ska ta poäng där, avslutar Lundin.

Mer läsning

Annons