Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlekille klar för Västerås SK

/

Marcus Hägg, 22 förra årets skyttekung i Div II Norra Svealand, som de senaste fyra säsongerna spelat för Strömsberg har skrivit på för division I-klubben Västerås SK.

Annons

– Jag trivdes jättebra i Strömsberg, men jag ville prova på något nytt och högre upp. Jag har redan gjort en träningsmatch för VSK och kunde också göra mitt första mål när vi träningsspelade mot Dalkurd (1-1), som ju också finns med i fotbollsettan, säger Marcus när Sporten tar kontakt med honom.

Efter fyra säsonger för Strömsberg där Marcus gått från klarhet till klarhet, så vann han också förra säsongens skytteliga i fotbollstvåan.

Hur många mål blev det under förra säsongen?

– Jag satte 21 strutar och hoppas kunna göra många mål också för Västerås, säger Marcus, som alltså gjorde Västerås enda mål i premiärmatchen.

Marcus kom från Gefle IF till Strömsberg. Under Gävletiden hann också Marcus med att spela en match i blågult. Det var i Sveriges J17-landslag som Marcus fick göra en match mot Bulgarien.

– Det var naturligvis stort för en junior och matchen spelades på Strömvallen i Gävle, säger Marcus Hägg.

När bär det i väg till Västerås?

– Jag har fått både jobb och bostad centralt i Västerås. Jag ska bo i en tvåa och ska jobba på ett lager, berättar Marcus, som flyttar ner den kommande helgen.

Västerås har en A-trupp om drygt 20-talet lirare.

– Jag känner mig redan inne i truppen och premiären var ju lyckad.

Vilka matcher har du och VSK närmast?

– Nu börjar ju svenska cupen och vi inleder mot två allsvenska lag i Halmstad och Helsingborg. Det ska verkligen bli spännande uppgifter. Hoppas jag kan göra något mål på de allsvenska klubbarna, siar Marcus Hägg.

– Jag vill verkligen önska Marcus lycka till och tacka för de år han spelat för oss. Vi ser också att en ung junior kan utvecklas hos oss och det blir ju också ett positivt fönster ut mot fotbollsverige. Naturligtvis är han också varmt välkommen tillbaka till oss den dag han känner för det, säger Strömsbergs sportchef Rikard Birkehorn.

Mer läsning

Annons