Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guidji hoppas hösten blir bättre

/
  • John Junior jublar över 2-0-målet och Jonathan Lundbäck är på väg att gratulera. SIF vann den viktiga toppmatchen mot Arameisk-Syrianska med 2–1.

Skador har förstört större delen av Omar Guidjis första säsong i Sandvikens IF.
Men han hoppas att hösten blir hans...
– Jag är i alla fall på väg tillbaka och det var skönt att göra mål. Det har inte blivit så många, sa Omar efter SIF-segern med 2–1 mot toppkollegan Arameisk-Syrianska.

Annons

När han snappade upp en retur på en ribbträff i den 13:e minuten var det hans andra mål för säsongen.

– Jag var på rätt plats i boxen och det var bara att sätta upp den högt i nättaket när bollen hamnade framför fötterna. Än är jag förstås inte i riktig matchform och orkar inte fullt ut i 90 minuter.

När han lämnade planen efter en knapp timme fick han välförtjänta applåder av de 400 på läktaren.

– Jag har haft problem med ljumskarna och hela säsongen har i princip blivit förstörd. Nu var det var riktigt skönt att få starta en match och dessutom få göra ett mål.

Nu hoppas han på en het höst i stället.

– Det är målet. Det är sju matcher kvar och jag hoppas kunna bidra mer nu och att vi kan haka på i toppen. Det här var i alla fall ett steg i rätt riktning både för mig och laget, sa Guidji.

Hans mål räckte till en ledning i paus trots att spelet i värmen kanske inte var den allra bästa. Det var dessutom hafsigt och bökigt där gästerna drog på sig fem varningar och fick tränaren utvisad precis i slutet av första halvlek.

– Klart värmen spelade in på spelet och det var riktigt jobbigt, förklarade Guidji.

I andra halvlek gjorde John Junior ett klassmål när han väggspelade sig fram och satte iskallt bollen vid ena stolpen fram till 2–0.

Men sedan tog SIF slut där spelare hade krampkänningar till höger och vänster. Sedan gästerna reducerade med 20 minuter kvar blev det riktigt jobbigt.

– Jag vet inte om det var värmen eller att vi har kört riktigt jäkla hårda träningar i veckan som var orsaken. Eller både och. Hur som helst är jag väldigt glad att vi redde ut det hela och vann trots att vi kan mycket bättre än så här, sa tränaren Stefan Lundin.

Poängen gör i alla fall att SIF hakar på och är med i toppstriden i allra hösta grad.

– Det var det viktigaste den här gången, sa Lundin som fick pusta ut sedan målvakten Tobias Wennergrund i slutminuterna räddade det friläge som blev Arameiskas bästa kvitteringschans.

Mer läsning

Annons