Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hall tillbaka efter knocken: "Jag blev trött i huvudet"

/
  • Mattias Hall gjorde comeback efter det våldsamma överfallet från en Avestaspelare i höstas.

Ett halvår har passerat sedan Mattias Hall blev nedslagen av en Avestaspelare.
På lördagen gjorde han efterlängtad comeback när Strömsberg förlorade med 0–1 hemma mot Syrianska IF Kerburan.
– Det har känts bättre de senaste två veckorna, men jag blev trött i huvudet efter matchen, säger Hall.

Annons

Det var den 25 oktober som Strömsbergs snart 24-årige mittfältare Mattias Hall blev brutalt nedslagen av en Avestaspelare i division 2-kvalet på LF Arena.

Händelsen polisanmäldes och Avestaspelaren stängdes av från all fotboll i 2,5 månader med start 1 april.

I den tredje omgången i division 2 norra Svealand, exakt ett halvår efter överfallet, gjorde Mattias Hall comeback på samma arena. Han byttes in i den 63:e minuten i Strömsbergs hemmamöte med Syrianska IF Kerburan, som vann med 1–0 och därmed står Strömsberg fortfarande på noll poäng.

– Det var kul att vara tillbaka, men samtidigt lite ovant. Det kändes helt okej, men jag blev trött i huvudet efter matchen, säger Mattias Hall.

Slaget i ansiktet resulterade i flera frakturer, brutet okben och hjärnskakning för Mattias Hall, som fortfarande får kontinuerlig behandling.

– Det har varit jobbigt till och från. Och jag har framför allt problem med spänningar i baksidan på huvudet och i nacken. Nu har det ändå känts bättre de senaste två veckorna och jag har kunnat träna för fullt.

Hall tänker ibland tillbaka på det som inträffade.

– Jag trodde inte att det skulle få såna konsekvenser, och det är tråkigt. Men nu hoppas jag att det kommer att släppa mer och mer. Det gäller att skynda långsamt.

Strömsbergs tränare Carlos Santis var riktigt besviken efter förlusten. Strömsberg, som såg ut att ha allt för stor respekt under första halvlek, kom igen med besked under andra halvan av matchen.

– Vi var det bättre laget under andra halvlek. I första höll vi positionerna och det gjorde vi bra, sa Carlos.

Mattias Hall:

– Det känns surt. Det känns som att vi lika gärna hade kunnat vinna. Vi släppte in ett för enkelt mål.

Efter en spelvändning hade gästerna lyckan med sig och Allan Kosik kunde sätta segerbollen i nät med knappa tio minuter kvar att spela.

I hemmaförsvaret visade främst Sereya Mobaraki upp ett mycket säkert huvudspel. Nu saknades mittbackskollegan Björn Johansson, som insjuknade på lördagsmorgonen.

Målvakten Björn Jansson gjorde åter en stabil insats. För övrigt visade Strömsberg upp ett starkt försvarsspel under hela matchen.

Ett plus också för Oskar Åkerlund, speciellt under första halvlek.

Till andra halvlek fick vi se ett mycket offensivare Strömsberg. Tidigt i den 49:e matchmínuten hade Pontus Parling en farlig nick på ett högerinlägg.

Sedan kom också flera farliga hemmaframstötar med jämna mellanrum.

– Vi hade flera chanser och var det bättre laget efter paus. Men vi är tyvärr också dåliga på att sätta chanserna och göra mål, säger Carlos Santis.

Gästerna hade också en ribbträff på ett högerinlägg i den 63:e minuten, men sett till chanserna så var det övervikt för Strömsberg under andra halvan av matchen.

Mer läsning

Annons