Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir ny tränare i Valbo FF

/

Valbo FF hängde kvar i division 2 Norrland med knapp marginal.
Nu har laget gjort klart med ny tränare.
Det blir Henrik Isaksson, välbekant fotbollsprofil i Gästrikland.

Annons

Efter sex säsonger – och klarat kontrakt första säsongen i division 2 – väljer Andreas Vestin att tacka för sig som tränare i Valbo FF.

Det har Sporten redan berättat.

Nu står det också klart vem som tar över. Det blir ett välbekant ansikte för alla fotbollsintresserade i Gävle och Gästrikland. Henrik Isaksson som har ett mångårigt förflutet som först spelare och sedan ledare/tränare i främst IK Huge tar över.

Han har skrivit ett tvåårsavtal med Valbo FF.

– Det känns jättekul. Jag har varit lite sugen att kliva på ordentligt på en högre nivå igen, säger Isaksson som de två senaste säsongerna tränat Huge i division 4.

Han var ju flera år i Huges division 3-lag och har även tränat Söderhamn i tvåan för ett par år sedan.

– Det känns som att de flesta spelarna i truppen blir kvar, plus att Valbo är en klubb som vill fortsätta utvecklas. Kul också att dom hängde kvar, även om det inte var helt avgörande för att jag skulle ta uppdraget.

Henrik Isaksson kommer att träffa spelarna i laget inom kort och sedan dra upp riktlinjerna inför nästa säsong. Huruvida Valbo tvingas fortsätta spela i Norrlandsserien är inte klart ännu.

– Det blir som det blir. Inget vi kan påverka. Men jag har varit imponerad över laget denna säsong. Många långa resor som kan vara tufft, men de har gjort det bra.

Från Valbo FF:s sida är man förstås nöjda med rekryteringen av Isaksson.

– Vi har lyssnat på killarna i laget och Henrik fick klart flest röster när ny tränare diskuterades, berättar Ari Karttunen, ordförande i Valbo FF.

Mer läsning

Annons