Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen polisanmälan – och helst aldrig mera tåg

Valbos Alexander Sjöström fick ett slag i ansiktet av Gällivares Elliot Green.
Rejäl avstängning att vänta – men någon polisanmälan blir det inte.
– Alexander har själv fått bestämma och han avstår, säger tränaren Andreas Vestin.

Annons

Det var i slutminuterna av premiären uppe i Gällivare som det blev hetsigt, och Gällivares mittback gav Valbos inhoppare Alexander Sjöström ett knytnävsslag i ansiktet.

Båda två blev utvisade i situationen, där även Elliot Greens försvarskollega Kieren Conbier-Traten drog på sig sitt andra gula kort och också åkte ut.

Efteråt pratades det om att Elliot Green skulle polisanmälas för slaget – men på tisdagen meddelas från Valbohåll att det inte blir något av med det.

– Det är Alexander själv som fått bestämma och vi pratade om det vid måndagsträningen. Han känner inte att han har lust att dra saken vidare och åka upp till tingsrätten i Gällivare och krångla, säger Andreas Vestin.

– Vi hoppas och räknar med att deras spelare får ett kännbart straff av disciplinnämnden, det får räcka så.

På måndag nästa vecka ska samtliga uppgifter kring incidenten vara inlämnade till förbundet och sedan tas beslut om avstängningens omfattning.

Även från Gällivarehåll konstateras att det var en ful smäll.

– Elliots grej är inte mycket att snacka om, vansinnigt helt enkelt, sa lagets tränare Krister Taivalsaari till tidningen NSD efter matchen.

Gällivare vann premiären med 3–1 – och Valbo har dragit lärdom av både det ena och det andra. Truppen åkte nattåget upp.

– Det påverkade oss mycket mer än vi trott. Flera spelare hade "sjömansben" när vi kom fram och drog snabbt på sig kramp under matchen. Vi hade dessutom inte tillräckligt med vatten under resan. Nästa gång kommer vi att ta med oss eget, säger Andreas Vestin.

Om tre veckor är det dags för ny maratonresa med tog, då till Boden.

– Vi har redan bokat den resan och det blir för dyrt att avboka, så det är bara att åka. Men till hösten har vi nu börjat titta på möjligheterna att flyga på resan upp, säger Andreas Vestin.

Mer läsning

Annons