Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryss med mersmak för Valbo

Valbo tog sin första poäng i tvåan på lördagen när man ställdes mot Selånger. Valbo hade ledningen men tappade i den andra halvleken.
– Rättvist resultat men vi var närmare segern, summerade Andreas Vestin, tränare i Valbo.

Annons

Gästerna från Sundsvall var favoriter på förhand mot nykomlingen Valbo. Man hade vunnit seriepremiären av divison 2 Norrland förra helgen med 2-0 mot Skellefteå. Valbo stötte i sin premiär på problem uppe i Gällivare när man förlorade med 3-1.

Första halvlek inledde Valbo bäst, man hade stort bollinnehav och skapade en del halvchanser. Spelet man visade upp tydde inte på att man var nykomlingar. Selånger fick nöja sig med att försöka kontra, de gångerna de fick tag på bollen.

Främst var det gästernas Faress Mohammed som med sin snabbhet försökte utmana Valbos defensiv.

I hemmalaget var det anfallaren Alexander Larsson som jämt och ständigt hotade med sina löpningar. Valbo ställde upp med en 4-5-1 uppställning där Larsson sprang på alla långbollar men blev ibland alldeles för ensam längst fram i banan.

Selånger jobbade in sig i matchen och tog över bollinnehavet efter dryga halvtimmen. Med ett bra bolltempo kunde man såga sig igenom Valbos defensiv och komma till en del giftiga avslut. Men mitt i Selångers press skapade Valbo en kontring, bollen hamnade hos Andreas Smedbakken på högerkanten. Smedbakken bröt in i banan och sköt en yttersida från 20 meter som gick in i bortre gaveln efter ha touchat på en Selångerförsvare som ställde målvakten.

1-0 till Valbo strax före paus.

Valbospelarna pratade mycket om disciplin i sitt spel i pausvilan och på plan med varandra under spelets gång – men man hängde inte med i början av andra halvlek överhuvudtaget. Efter fem minuter hade Selånger haft två ordentliga målchanser och på sin tredje målchans kom också kvitteringen.

Matchtempot drogs ner rejält efter målet och grinigheten växte fram. Domaren Ejub Mehic, som ska ha beröm för sin insats, fick dela ut några varningar. Med 20 minuter kvar av matchen bytte tränare Vestin in Rasmus Sjöström, Sjöström skapade oreda i Selånger- försvaret och tillsammans med Larsson kunde man så när göra 2-1 när Larsson blev friställd mot Selångers målvakt Marcus Krutzén.

I matchens sista minut fick Selånger en hörna. Man flyttade upp stora delar av laget och i all kalabalik var bollen i nät. Målet godkändes inte då en Selångerspelare, likt en volleybollspelare slagit in bollen i mål. En märklig situation.

Valbos duktiga defensiva mittfältare Stefan Forsberg konstaterande följande efter matchen:

– Vi gör en riktigt bra match idag, jag tycker vi är det bättre laget och är närmare 2-1. Men en poäng är en poäng och det är jag nöjd med.

Mer läsning

Annons