Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchen gled Valbo ur händerna

/
  • Sebastian Henriksson var bäst i Valbo och höll på att fixa en poäng till sitt lag. Men Ånge kunde till slut göra två mål och vinna matchen.

Sebastian Henrikssons storspel räckte inte. Ett skadedrabbat Valbo FF orkade inte svara när topplaget Ånge IF ökade tempot i andra halvlek.
– Frustrerande. Det hade varit annorlunda om vi varit utspelade i varje match, säger målvakten.

Annons

Valbos problem i inledningen av herrtvåan har varit målskyttet – fem mål på åtta matcher gör ingen glad. Spelmässigt har man dock hängt med i de flesta matcher.

Och mönstret upprepades i den första halvleken borta mot serietrean Ånge på lördagen.

Valbo var väl så bra som hemmalaget under de första 45 minuterna och hade långa stunder bra press på offensiv planhalva. Att det var toppen mot botten gick verkligen inte att se.

Extra imponerande av Valbo med tanke på att laget kom till spel med två debuterande juniorer och flera spelare borta på grund av skador eller avstängningar.

– Vi hämtade oss otroligt bra efter att ha släppt in tio mål på de två senaste matcherna. Vi gjorde en riktig bragdmatch med tanke på att vi hade så många borta och två juniorspelare i laget, säger Sebastian Henriksson.

Valbomålvakten var lysande mellan stolparna och stod för flera kvalificerade räddningar under matchen. Inte minst i andra halvlek, då han bland annat stoppade Ånges Musa Dibba, som kom helt fri.

– Jag gjorde det jag kunde. Synd att det inte räckte, säger Henriksson.

Till slut skulle dock hemmalagets tunga forcering ge utdelning.

Med knappt 20 minuter kvar fick Ånge en hörna, och efter lite kalabalik i straffområdet kunde Tarik Moore-Azile trycka in bollen i nät.

Därefter var det som att luften helt gick ur Valbo.

Musa Dibba satte 2–0 ur halvsvår vinkel i 82:a minuten och stängde definitivt matchen.

– Vi orkade inte stå upp hela matchen, och det ville sig inte riktigt framåt. Det är som att det blåser mot oss hela tiden just nu. Men det kändes ändå klart bättre i dag, och till nästa match mot Söderhamn får vi tillbaka några spelare. Då siktar vi på att ta vår första seger, säger Henriksson.

Mer läsning

Annons