Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort med mersmak för Valbo FF

/

Valbo gjorde en av de bättre matcherna den här säsongen när man knep en poäng borta mot starka Söderhamn.
– Vår andra halvlek är det bästa vi gjort den här säsongen, sa Andreas Westin, tränare i Valbo.

Annons

Det satt hårt inne för Valbo som, likt andra matcher, skapar en hel del men har haft svårt att få det där riktiga flytet. Nu hade hemmalaget 2–0 med kvarten kvar, men Valbo räddade poängen på slutet.

Det var annars Söderhamn som inledde bäst med både stolpskott och flera farliga chanser. Hemmalaget var hetare över hela banan och vann duellerna för det mesta. Det blev också 1–0 i den 22:a minuten på nick efter ett inlägg.

– Dom är betydligt hetare än oss första halvtimmen, men vi jobbar oss in i matchen, vi får dock inte de riktigt heta chanserna, menade Westin.

Valbos kantspel fungerade dock väldigt bra där såväl Henrik Persson som Daniel Leino kom runt fint och slog flera fina inlägg, men där fanns alltid söderhamnsboxen och höll undan.

I andra blev det dock ändring. Valbo tog över mer och mer och hemmalaget skapade faktiskt nästan ingenting. Därför kändes det väldigt ologiskt när 2–0 kom med 25 minuter kvar.

– Lite hopplöst kändes det. Vi skapade flera riktigt bra chanser och de har ingenting innan de kontrar in tvåan, sa Westin.

Reduceringen kom dock några minuter senare när Andreas Smedbakken var den som vågade utmana och gå för nicken på hörnan från Jacob Carlsson. Det var sedan VFF för hela slanten. En ribbträff med tio kvar var bara en av de chanser man hade. Kvitteringen kom dock i den 86:e minuten på ett inlägg från Alexander Sjöström som Johnny Nilsson bara kunde sätta bredsidan till i öppet mål. Valbo var absolut närmast segern och det hade inte varit orättvist med tre poäng till Gästrikarna.

– Vi spelar rakare och snabbare än tidigare och det är belöningen efter vårt hårda arbete med gruppen. Vi är skadefria och då får vi äntligen visa vår kapacitet, summerade en nöjd Andreas Westin

Mer läsning

Annons