Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappans reaktion efter domen: "Mest besviken på föreningen"

/

Avestaspelaren som krossade Strömsbergsspelaren Mattias Halls okben har fått sin dom.
Själv tvingas Mattias troligen skjuta upp sin comeback till hösten.
– Domen känns i alla fall som en liten upprättelse, säger hans pappa Lars till Sporten.

Annons

Det var under en kvalmatch i höstas som Avestaspelaren utdelade slaget som tryckte in Mattias Halls okben tre centimeter. Mattias Hall, som var på väg att byta när han fick slaget, drabbades av multipla frakturer och omfattande nervskador.

Nu har Avestaspelaren dömts för misshandel till 75 timmars samhällstjänst samt att betala 24 000 kronor i skadestånd.

– Tingsrätten kallade misshandeln för "på gränsen till grov". Domen är väl väntad med svenska mått mätt. Det känns som en liten upprättelse att han blev dömd över huvud taget, säger Mattias pappa Lars, som tillsammans med sonen fanns på plats i tingsrätten i Uppsala förra fredagen för förhandlingarna.

– Jag är mest besviken på hur föreningen Avesta uppträtt när det gäller det här. Dom har hittat på saker som inte stämmer, det är ju ett brott som egentligen kan ge ännu hårdare straff.

Ska ni överklaga domen?

– Jag tycker personligen att det finns anledning till det, men det är upp till Mattias och åklagaren att bestämma.

Mattias Hall genomgick en stor ansiktsoperation som han fortfarande lider av sviter från. Han har försökt göra comeback i Strömsberg, men kan bli tvingad att avstå fotbollen ännu en tid.

– Han är inte återställd och har spytt flera gånger efter att han ansträngt sig. Han gick ju ner tio kilo i vintras och är helt enkelt inte tränad för division 2-spel ännu. Jag tror han börjat inse det själv också. Men han älskar ju att spela fotboll, säger Lars Hall.

Det troliga är att Mattias Hall lägger fotbollen åt sidan ett tag till och försöker göra en ny comeback till hösten.

– Det viktigaste att påpeka i allt det här är att det bara finns förlorare i en sån här händelse. En sån här sak ska bara inte få förekomma på en fotbollsplan, säger Lars Hall.

Fotbollförbundet har sedan tidigare stängt av Avestaspelaren från all fotboll i två en halv månad. Avstängningen började gälla 1 april och han är alltså snart spelklar igen.

Mer läsning

Annons