Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publikfavoriten fixade segern åt SIF

Sandviken studsade tillbaka direkt efter smällen mot Enskede.
Serieledarna Norrtälje slogs tillbaka med 2–0 och det var efter ett stabilt försvarsspel och en John Junior i god form.

Annons

Mittfältaren med dom snabba fötterna har redan blivit en publikfavorit på Jernvallen och han var nöjd med dels sin prestation och lagets.

– Det känns bra och det här var en viktig seger efter förlusten senast. Tycker att vi gör en helt ok match och vi tar steg för steg, säger matchvinnaren.

0–5 senast mot Enskede och enligt fotbollsförbundets hemsida förlust med 0–2 mot Norrtälje, en vecka innan matchen spelats. Ja, det har sannerligen inte varit en lätt vecka för rödvästarna. Men man tacklade det på bästa vis och en av dom som visade det bäst var nyförvärvet Junior.

Med sina kvicka fötter och speluppfattning har Junior gett Sandviken en dimension till i sitt spel och hans sätt att behandla bollen och ta sig förbi sina motståndare, tyder på klass.

Precis som han gjorde i den 60:e matchminuten då han från mittplan satte fart med bollen som klistrad vid fötterna och tog sig ända ner till kortlinjen innan han serverade Anthony Allison framför mål. Ett samarbete som funkat bra så här långt.

– Jag känner mig rätt så säker i en mot en-situationer så jag brukar säga till Anthony att han bara ska se till att finnas på rätt ställe så får han bollen och det har funkat bra, skrattar Junior som bara sex minuter senare fick visa att han har bra spänst också. I ett hav med långa Norrtäljebackar, nådde den kanske kortaste spelaren på plan, högst och nickade i 2–0.

– Brukar kunna göra ett par mål på nick varje säsong. Det handlar inte så mycket om hur lång man är. Det handlar mer om tajming, säger John.

Sandvikens mål gjorde att matchen som fram till dess hade varit ganska så chansfattig, lyfte och Norrtälje var inte ofarliga och hade ett par bra lägen. Men ett stabilt målvaktsspel och försvarsspel såg till att Sandviken ganska ohotat kunde ta hem dom tre poängen och att det var en viktig seger efter smällen förra lördagen, intygar lagets tränare, Stefan Lundin.

– Det är klart att en sån förlust sätter sig ett tag. I början av veckan så var det lite neråt bland spelarna men ju längre veckan har gått så har det vuxit fram något bra av det och jag tycker vi visar det i dag. Tyder på en styrka i truppen att få ihop det så snabbt, säger han som också glädjande nog kunde konstatera att viktige Jonathan Hellström genomförde sin första hela match på väldigt länge.

– Ja, det var verkligen positivt. Jonte är väldigt duktig passningsspelare och skapar trygghet genom det och att få in honom gav oss mycket i den här matchen och framförallt så är det roligt för honom själv att känna att han fixar 90 minuter.

Mer läsning

Annons