Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska SIF bota måltorkan

/
  • John Junior (till vänster) och Anthony Allison bildade anfallspar mot Skiljebo senast, och SIF fortsätter med två forwards även mot Syrianska Kerburan.

Sandvikens IF har inte gjort ett mål på bortaplan sedan 11 april.
Mot Syrianska Kerburan fortsätter man spela med två forwards för att få stopp på måltorkan.

Annons

SIF:s problem med målskyttet har varit en följetong under våren. Åtta mål på sju matcher är inte mycket att komma med. Sex av målen har gjorts på Jernvallen, bara två på bortaplan – i premiären mot Avesta när SIF vann med 2–1. Då var det John Junior och Hjalmar Öhagen som hittade rätt.

I de två senaste hemmamatcherna har SIF gjort två mål, samtidigt som SIF-tränaren Stefan Lundin och hans stab räknat till 27 målchanser.

– Vi måste fortsätta på den vägen, skapa chanser och tro att det ska lossna nån gång, säger Lundin, som ställde upp två forwards i förra matchen mot Skiljebo.

John Junior och Anthony Allison, som tillsammans gjort sex av SIF:s mål så här långt, bildade anfallspar och får med all sannolikhet fortsätta med det i måndagens match mot Syrianska i Västerås.

– Med två forwards får vi lite lättare att få in fler folk i straffområdet, och vi måste inte göra lika många moment för att komma till målchans, förklarar Stefan Lundin fördelarna.

I DM-finalen mot Hille spelade Seth Rudolph från start, men Lundin ser honom inte som en startspelare i nuläget, han måste få ytterligare tid att komma tillbaka från sin långa skadefrånvaro.

I övrigt är truppen skadefri, med undantag för Emil Wigren.

Syrianska Kerburan har precis som SIF haft svårt med målskyttet, bara åtta mål även där, och har förlorat två av tre hemmamatcher.

– Det är en viktig match om vi vill haka på topplagen. Det skiljer trots allt inte mycket, och det verkar som att alla slår alla i den här serien, säger Stefan Lundin.

Mer läsning

Annons