Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken mot Strömsberg – dags igen efter fyra år

/

De har inte mötts sedan 2011. Men nu är det derbydags i tvåan igen när Sandviken ställs mot Strömsberg – med ett helt gäng Gävlebor.
– Då behövs det ingen extra tändvätska, säger Sandvikens tränare Stefan Lundin.

Annons

En minibuss och en personbil full med division 2-spelare rullar inför varje träning de 47 kilometerna mellan Gävle och Strömsberg. Inte mindre än tio av Strömsbergs spelare bor i Gävle, liksom tränarduon Carlos Santis och Jeancarlo Saavedra.

– Det är inte optimalt, men det funkar. För en del, som till exempel spelar i vårt andralag i division 5, blir det väldigt många resor, säger Carlos Santis som tog över Strömsberg inför den här säsongen.

Klubben hade då tappat skyttekungen Marcus Hägg, 22 mål i fjol, till Västerås SK och har som en följd av det haft svårt att få bollen i mål den här säsongen. Tio mål på tolv matcher är självklart för klent.

Till derbyt saknar han Sereya Mobaraki, Mattias Hall och Robin Andersson, medan kollegan i Sandvikens IF, Stefan Lundin, har Seth Rudolph och troligtvis även Filip Norell och Omar Guidjij på skadelistan.

– Vi känner fortfarande att vi är i bra slag, trots förlusten mot Nacka senast, och det gäller att hålla i det i de två matcher som återstår innan uppehållet nu. Vi har pratat mycket om att orka hela vägen in, säger Lundin.

Carlos Santis tycker inte att Sandviken imponerat rent spelmässigt, men anser att laget har fler och bättre spetsspelare än de senaste åren.

– Jag tänker på John Junior, Allison, York och Omar Guidjij, som jag själv tränat. De kan skapa så mycket på egen hand att man aldrig kan slappna av.

Trots den geografiska närheten mellan Sandviken och Strömsberg är det första derbyt sedan 2011 eftersom lagen huserat i olika serier. Då vann Sandviken med 1–0 på Jernvallen efter ett självmål.

Mer läsning

Annons