Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikens IF och Valbo i viktiga matcher

Med åtta matcher kvar är det segrar som gäller för Sandvikens IF för att haka på i kampen om seriesegern.
Det samma gäller Valbo i den norra serien – men då för att undvika nedflyttning- eller kvalplats.
På lördagen tar SIF emot Arameisk-Syrianska IF medan Valbo åker till Härnösand.

Annons

– Vi förlorade bortamatchen med 2–0 och tyckte att det var ett av de bättre lagen vi har mött. Men vi har satt oss i ett läge nu där det bara är vinst som gäller. Därför ska vi fokusera på det vi ska göra och jag hoppas det lossnar nu, säger SIF-tränaren Stefan Lundin.

SIF har halkat ner till fjärde plats i tabellen och ligger poängen bakom lördagens motståndare.

– Då kan ju alla räkna ut att det är väldigt viktigt att vinna. Vi har åtta matcher kvar och det finns inte mycket att fundera på i det här läget. Vi måste ta en trepoängare, säger Lundin.

Efter 3–2-förlusten mot Västerås IK i förra omgången har SIF haft en bra, intensiv och tuff träningsvecka.

– Det har varit full fart. Bra tempo och rätt inställning hos killarna gör att vi ser fram mot den här matchen med tillförsikt. Vi är laddade och jagar revansch, säger Lundin.

Han får klara sig utan Jonas Österberg och David Svanberg som är avstängda. Emil Oremo är på väg tillbaka efter sin skada men är inte klar förrän förhoppningsvis till nästa match.

Men två mittbackar borta har Lundin ändå klart för sig vem som ska spela bredvid Olof Mård.

– Det blir Emil Molin som får chansen igen. Han har varit duktig nu när han har spelat och är i bra form. Annars är hela truppen intakt sedan sist.

Valbo har gjort bra insatser efter sommaruppehållet och ligger precis ovanför kvalstrecket i den täta bottenstriden. Härnösand ligger betydligt högre upp med nästan dubbelt så många poäng. Men med rätt inställning kanske Valbo kan knipa någon poäng.

– Vi har en plan för hur vi ska kunna rubba Härnösand som har gått bättre än många trodde på förhand. Tyvärr har vi väldigt många spelare borta av olika anledningar. Vi får ihop en riktigt bra startelva men bara två avbytare varav den ena är målvakt, säger tränaren Andreas Vestin.

Jonny Nilsson, Magnus Nilsson, Fredrik Ström, Alexander Haglöw, Markus Hedman, Daniel Leino och Alexander Larsson är alla indisponibla.

Det gäller således att Valbos startelva verkligen orkar i 90 minuter.

Mer läsning

Annons