Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF avslutade med storseger

Det blev en fin avslutning för Sandvikens IF när man bortaslog Upsala IF med 5-2 på lördagen. Efter 1-1 i paus spelade SIF ut och kunde enkelt sätta punkt för en fin säsong där man kanske föll på några plumpar i jakten på att gå upp.
- Ja, det var en bra match idag och sett till hela säsongen så är det ett par matcher där vi ställer till det och det räcker för att inte gå upp, sa tränaren Stefan Lundin.

Annons

Avslutningsmatchen mot Upsala blev tillslut en enkel match men efter 1-1 i halvlek var det mer ovisst.

- Vi hade stort övertag hela matchen men vi fick inte in bollarna. Vi gjorde sedan två snabba men i början på andra men de hade en forward i Sunday Bale som ständigt oroade, sa Lundin.

Nu var det ingen fara på taket då hemmalaget inte skapade speciellt mycket även om det blev en reducering till 3-2. Men Sandviken kunde sedan spela ut ordentligt sista halvtimmen och gå ifrån till 5-2 och därmed spelade man bort Upsala som åker ur tvåan.

För SIF väntar nu en oviss period några veckor innan man vet i vilken serie man spelar nästa år. Kvalspel för flera lag måste inväntas och visst håller Stefan Lundin med om att det mycket väl kan bli norrtvåan nästa år.

- Ja det är inte alls säkert att vi får vara kvar i den här serien men vi hoppas att det löser sig, sa Stefan och syftade på det kvalspel som nu stundar med flera lag som ligger söder om Sandviken.

Lundin är också oroad över ett beslut som kan komma där icke EU spelare från och med nästa säsong inte får spela div 2 och högre.

- Ja, det kan bli så och det är ju helt avgörande hur vi ser på truppen inför kommande säsong.

Stefan själv och hans kompanjon Jens Dahlqvist blir dock kvar minst en säsong till.

- Vi har kontrakt ett år till så där blir det ingen ändring och vi funkar mycket bra tillsammans avslutade Stefan Lundin.

Mer läsning

Annons