Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF jagar vidare mot toppen

/

Enskede vann, Sollentuna tog poäng och Nacka gick fullt i helgen.
Då hamnar pressen på Sandvikens IF som spelar sin match i den 21:a omgången på måndagskvällen hemma mot Syrianska Kerburan.
– Vi har hela tiden sagt att vi inte tittar på de andra lagens resultat. Vi vet vad som krävs av oss, säger SIF-tränaren Stefan Lundin.

Annons

Det har fungerat alldels utmärkt de två senaste matcherna där två topplag som Arameisk-Syrianska och Skiljebo har besegrats. Sex poäng och fortsatt slagläge på en fjärdeplats lite bakom den absoluta toppen.

Enskede leder just nu serien och är sju poäng före SIF. Som kan vara fyra efter måndagsmatchen...

– Det är självklart det vi siktar på. Vi har tagit två tunga segrar de senaste matcherna trots att spelet fortfarande inte är helt hundraprocentigt. Men självförtroendet stiger och nu väntar vi på den där riktiga fullträffen, säger Lundin.

Den får gärna komma på Jernvallen mot Syrianska Kerburan som är ett stabilt mittenlag sju poäng efter SIF.

– Vi vann borta mot dom med 2–0 och vet att det är ett bra lag som vi inte kan slappna av mot. Träningarna har sett vassa ut den här veckan och vi ser fram mot matchen.

Vad som talar för SIF så här i slutspurten av serien – fem matcher återstår efter måndagsmatchen – är att truppen är näst intill komplett. Inga avstängningar och ett bra skadeläge.

Det är bara Emil Oremo och David Svanberg som saknats den här veckan. Båda har varit sjuka.

– Emil är definitivt borta och jag räknar inte heller med att David blir spelklar. Men vi har jättebra alternativ på mittbacksplatsen bredvid Olof Mård. Emil Molin har gjort det jättebra nu när han fått chansen, säger SIF-tränaren.

Ett bra publikstöd hoppas han också på.

– Det är bra med en kvällsmatch. Hoppas det blir mycket folk så ska vi försöka bjuda på bra fotboll och en seger.

Mer läsning

Annons