Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF kryssade och Lundin testar friskt

/
  • Jonathan Hellström kom in den andra halvleken och var riktigt bra när SIF kryssade mot Skiljebo i en träningsmatch.

Sandvikens IF fick nöja sig med 1–1 mot Skiljebo på lördagen i en match som hade två olika ansikten.

Annons

I den första halvleken fick SIF inte låna mycket boll för att sedan dominera den andra halvleken totalt.

– Vi är inte alls där varken i huvudet eller kroppen och får det väldigt jobbigt. Men vi gör en väldigt bra andra, sa tränaren Stefan Lundin.

De rödvita var tvåa på bollen mest hela tiden när Skiljebo rullade runt i första halvlek. Ganska chansfattigt trots allt men tack vare Tobias Wennergrunds kanonräddning innan paus så stod det bara 0–1 inför andra.

Hemmalaget fick inget att stämma och det var kanske en kombination av ett bra Skiljebo och ett nedtränat hemmalag som kom hem i torsdags från ett åtta dagar långt läger i Turkiet.

Ett par byten i paus och ett bra snack i omklädningsrummet så svängde matchen helt. Sandviken var tämligen överlägsna i andra och Stefan Lundin gav många spelare chansen. Som vanligt var Olof Mård tryggheten själv och på mitten gjorde Jonathan Hellström ett mycket bra inhopp sista 20. Hellström var lugn och säker och hade mycket boll. Kanske en idé att placera honom som mittlås intill Mård? I synnerhet som Lundin har gott om alternativ på mitten.

Framåt är det också mycket intressant med väldigt olika spelartyper och det ska bli otroligt spännande att se nyförvärvet från Upsala IS, Sunday Bale. En stor kraftfull spelare som är riktigt snabb.

– Jag trivs bra där framme och här kan jag utnyttja mina styrkor på ett bra sätt, sa Sunday.

Han var nära att avgöra i andra när man radade upp chanser men man fick nöja sig med oavgjort sedan nyförvärvet från Västerås SK, Marcus Hägg stal bollen i ett misslyckat hemspelsförsök och enkelt la in kvitteringen.

Nästa helg väntar dubbla matcher. Brage borta på lördagen och Strömsberg hemma på söndag och då vill Lundin matcha spelarna mera.

– Ja vi vill ge de flesta 60-90 minuter då och testa riktigt, avslutar han.

Mer läsning

Annons