Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF-löftet missar hela säsongen – men Hägg spelar vidare

Nye anfallaren Sunday Bale gjorde båda målen och SIF dominerade genrepet.
– Det negativa är väl att vi ändå inte vann, säger tränaren Stefan Lundin efter 2–2 mot Kvarnsveden.
Och att anfallaren Filip Norell missar hela säsongen, kan tilläggas.

Annons

Filip Norell, som kom från Enköping för ett par säsonger sedan och fyller 21 i år, drog av korsbandet inför förra säsongen.

Nu har han gjort samma sak igen. Det var för ett par veckor sedan han skadade knät igen, men det första beskedet var att det inte såg så allvarligt ut.

– Men vår sjukgymnast tyckte det var bäst att titta närmare på det och under fredagen fick han svar från en magnetröntgen. Korsbandet är av igen och han missar hela säsongen. Så klart otroligt tråkigt, mest för honom själv men även för oss. Vi trodde mycket på att han skulle utvecklas positivt, säger Stefan Lundin.

Mot Kvarnsveden spelade Marcus Hägg, som saknar två ledband i ena foten, tillsammans med Sunday Bale i anfallet – och där har SIF i alla fall fått ett glädjande besked.

– Marcus har varit nere i Göteborg och blivit undersökt och tanken är nu att han ska spela hela säsongen, och sedan troligen opereras när den är slut. Det är förstås ett jättepositivt besked för oss, det betyder mycket, säger Stefan Lundin.

SIF skapade många chanser i genrepet – men med tio minuter kvar stod det ändå 2–1 till motståndarna.

Då klev Sunday Bale, som tidigare gett SIF ledningen med 1–0, fram och tryckte in en retur så att det i alla fall blev oavgjort i sista matchen innan division 2-premiären nästa helg.

– Men vi skapade tillräckligt mycket även efter 2–2 för att kunna avgöra. I stort är jag nöjd med prestationen, men vi har en del att jobba med sista veckan. Men det är ju bättre att vi får chansen att rätta till en del saker än att det brister när det gäller, säger Lundin.

Nye målvakten Kalle Jansson gjorde debut direkt och hade svårt att göra något på målen, det ena var ett fint distansskott och det andra ett skott stolpe in.

SIF möter Morön hemma i premiären nästa lördag.

Mer läsning

Annons