Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF-målvakt borta ett tag – annars mest bra besked

/
  • Raphael York fick bäras av planen i söndags men den första undersökningen visade att SIF-talangen inte var illa skadad. Värre med målvakten Tobias Wennergrund som har ett trasigt ledband i axeln.

Det var några oroliga timmar för Sandvikens IF när statusen för de skadade spelarna skulle kollas under måndagen.
För målvakten Tobias Wennergrund kan det ta några veckor att vara tillbaka.
– Annars var det första beskedet positivt för oss, summerar tränaren Stefan Lundin.

Annons

Det var under träningsmatchen mot Arameiska Syrianska i söndags som olyckan var framme tre gånger om. Målvakten Tobias Wennergrund gjorde illa axel och fick kliva av.

– Ett första besked talar om ett ledband i axeln som delvis är trasigt. Han får vila helt i några veckor för att sedan lite långsam komma tillbaka och så får vi se när han är i spelbart skick igen, säger Lundin som då har Niklas Nyström kvar i målet.

Den som ut att råkat värst ut var jättetalangen Raphael York som fick bäras av med vad som såg ut att vara ett trasigt knä. Men som tur var tog smällen precis ovanför.

– Det var en smäll på muskeln så första rapporten är att det inte ska vara allt för allvarligt. Det var ett skönt besked för han hade verkligen ont direkt efteråt, sa Lundin.

En knäskada dras för övrigt Filip Norell med och han har varit borta några veckor. Men även han är på väg tillbaka – precis som Jimmy Hansson som också vilat ett tag.

Den tredje smällen i söndags råkade Emil Molin ut för som nickade ihop med en motspelare.

– Det verkar vara en lättare hjärnskakning så där får vi följa läkarens anvisning och han blir borta en vecka ungefär, säger Lundin.

Med några veckor kvar till seriestarten laddar SIF för fullt. Klart är också att engelsmannen Scott Brown blir kvar i föreningen. Han har provtränat några veckor men nu jobbar SIF med pappersarbetet så han ska bli spelklar. Scott kommer närmast från Ånge.

– Han kan spela både ytterback och i mittförsvaret. Vi är nöjd med det han har visat och signar honom för resten av säsongen, avslutar SIF-tränaren.

Mer läsning

Annons