Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF vann utan att imponera

Sandvikens IF tog tredje raka segern, då laget hemma på Jernvallen besegrade seriekollegan Strömsberg med 2–0.

Annons

– Men det var ingen bra match från vår sida då vi såg tunga och sega ut, sade SIF tränaren Stefan Lundin efter matchen.

SIF vände mestadels tillbaka och trillade runt på egen planhalva men bjöd i alla fall på ett tjusigt 1–0 mål. Anthony Allison visade vilken målskytt han är då han med kraft pangade in bollen bakom en chanslös Björn Jansson i Strömsbergs mål.Raphael York stod för förarbetet då han i stället för att vanda hemåt gick framåt och serverade Anthony snyggt bollen.

Annars skapade SIF inte så mycket under den första halvleken. Några halvchanser och skott utanför målramen var allt. Strömsberg spelade bra och höll emot riktigt bra under de inledande 45 minuterna.

– Men efter deras straffmål i den 72:a minuten så gick vi ner oss betydligt, sade Strömsbergs tränare Carlos Santis, som inte ville skylla förlusten på att hans lag inte kunnat träna på fullstor plan ännu.

– Strömsberg är det bästa laget vi mött hittills i år, då dom var välorganiserade i sitt spel, sa SIF-tränaren.

Strömsberg hade några chanser till ett ledningsmål i den första halvleken men Niklas Nyström, som nu var tillbaka mellan stolparna, efter sin handoperation höll nollan.

Ju längre den andra halvleken gick desto mer tog SIF över men man hade det svårt att komma igenom ett bra spelande Strömsbergsförsvar. Det krävdes en straff innan 2–0-målet.

– Vi hade flera chanser och med bättre skärpa i avsluten hade vi kunnat få till ett ledningsmål, men jag är ändå ganska nöjd även om jag aldrig är nöjd efter en förlust. Nu ser jag fram att kunna träna på fullstor plan om två veckor, avslutade Carlos Santis.

Mer läsning

Annons