Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF: "Vi kan vara med och hota där uppe"

Hallå där Stefan Lundin, tränare i Sandvikens IF, som basar ett favorittippat lag i division 2 norra Svealand. I premiären väntar Avesta på bortaplan.

Annons

Hur är känslan i laget inför premiären?

– Den är mycket bra. Vi har haft en bra träningsvecka och man märker att det är dags nu. Koncentrationen är på topp hos spelarna och det har gjort att träningarna har varit väldigt bra de senaste dagarna.

Är du nöjd med försäsongen?

– Vi har varit lite ojämna, men överlag så är jag nöjd. Vi har elva nya spelare i truppen och det är nog anledningen till att det har sett lite svajigt ut i vissa matcher.

Många nya spelare har kommit in – känner ni er samspelta?

– Nja, vi har en bra bit kvar. Det kommer att ta sin tid innan det sätter sig. Jag hoppas att vi kan utveckla spelet under säsongens gång.

Är det någon spelare som har imponerat extra mycket under försäsongen?

– Nyförvärvet Omar Gudji startade försäsongen riktigt bra och var bättre än vad jag hade förväntat mig. Men tyvärr så åkte han på en muskelskada som hållit honom borta från spel den senaste månaden. Men nu är han tillbaka och har kunnat träna på bra den senaste veckan. Han är inte redo att för 90 minuter än, men kommer troligtvis att få speltid i premiären.

Vad talar för att ni kommer att vinna serien i år?

– Det mesta talar väl för att Sollentuna kommer att ta det. Dom har fått behålla de flesta spelarna – och även kunnat krydda truppen med några riktigt bra nyförvärv från division 1. Sedan tror jag att Nacka kommer att bli farliga. Dom har gjort två väldigt intressanta värvningar i form av Haris Laitinen och Sebastian Castro-Tello, som båda har meriter från spel i Hammarby.

– Men jag tror absolut att vi kan vara med och hota där uppe. Vi har en trupp med en stor potential, och lyckas vi få ihop det så kan vi slå alla lagen i den här serien.

Ni möter Avesta i premiären. Vad säger du om det laget?

– Det är ett homogent och stabilt spelande lag som inte har bytt ut många spelare från fjolåret.

Hur ser skadeläget ut i Sandviken?

– Daniel Svanberg, Filip Norell och Emil Wigren är skadade och missar matchen. Jonathan Hellström har varit skadad i sex veckor, men tränar för fullt just nu. Men vi har bestämt att han inte kommer att följa med till Avesta. Vi måste ge honom lite mer tid för att komma in i matchtempo igen.

Mer läsning

Annons