Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakstart, SIF – trots sömnbristen...

/

SIF har fått en smakstart på serien.
Premiärvinsten mot Avesta följdes upp med 2-1-seger mot Gamla Upsala hemma på Jernvallen inför 704 åskådare.

Annons

Nyförvärvet John Junior drog ner applåder gång på gång och låg bakom SIF:s båda mål. Men huvudpersonen den här dagen spelade längre tillbaka i planen. Med en halvtimmes sömn i kroppen stod mittback Emil Oremo pall för gästernas anfallsförsök. Anledningen till den knappa sömnen: En natt på förlossningen.

– Ja, det var lite annorlunda uppladdning och man har ju sovit mer andra nätter, kan man säga, skrattar den nyblivne fadern.

Det var kvällen innan matchen som färden in till BB gick och tidigt lördagsmorgon så kom en ny Oremo-grabb till världen och det var länge ovisst om Emil skulle komma till spel.

Tränare Stefan Lundin:

– Vi höll på det länge men Emil ville spela den här matchen och vi tvekade inte en sekund att låta honom göra det.

Och till en början så fick Emil vila ganska mycket då SIF hade bra tryck framåt under matchens första 20 minuter. Och det var framförallt sevärde John Junior som visade klass och låg bakom Andreas Gillströms mål fram till 1-0. Och i andra halvlek stod han för ett högklassigt dribblingsnummer innan han serverade Anthony Allison fram till 2-0.

– Vi gör till stora delar en bra match där några individuella prestationer också leder fram till målen. Samtidigt så lyser det igenom att vi inte är riktigt samspelta än och det är något vi är medvetna om och får vi bara spela ihop oss så kommer det bli ännu bättre, analyserar Stefan Lundin och fortsätter:

– Det är ju bara att titta på startelvan och jämföra med fjolårets. Det är nio stycken nya spelare. Så det är ju inte konstigt om det kanske tar lite tid. Därför är det ju extra skönt att vi har fått en så här bra start på säsongen. Det ger oss självförtroende och lite arbetsro.

Och nyblivna pappan Oremo är mycket nöjd med att ha kommit till SIF.

– Jag trivs jättebra och älskar det här laget. Klubben är fantastisk och brinner för att utveckla spelare. Känns spännande att få vara med på den här resan. Sen att vi har sex poäng efter två matcher, är väl helt enligt planen, skrattar han på väg in till omklädningsrummet. Ett omklädningsrum som han förmodligen sen var snabbast att lämna. För vad är väl tre poäng jämfört med att få komma hem till en ny familjemedlem...

Mer läsning

Annons