Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande kval väntar för Strömsberg

För andra året i rad tvingas Strömsberg till kval för att försöka förnya kontraktet i fotbollstvåan. Efter en dramatisk slutomgång i tvåan kunde Kvarnsveden gå förbi Strömsberg och ordna nytt kontrakt på bättre målskillnad.
Nu har IK Franke från Västerås vunnit förkvalet mot Bollnäs med siffrorna 3-2 efter två möten och ställs nu inför ett direkt avgörande kval mot Strömsberg.
Lagen möts i dag nere i Västerås på Råby IP.

Annons

Carlos Santis chefstränarei Strömsberg ser fram emot dagens match med tillförsikt.

- Ja, vi har haft en bra träningsvecka och nu har vi också alla spelare tillgängliga, säger Carlos.

Ja, i förra matchen mot seriesegrarna Enskede så fick mittbacken Björn Johansson bäras av banan sedan han stukat ena vristen.

- Men nu är han återställd från skadan och finns med i truppen nere i Västerås. Alla gula kort är också borta när vi går in i kvalet, säger Carlos.

- Vi har också gjort bra insatser i de tre sista seriematcherna. Både mot Sandviken (2-1) och mot Norrtälje och i avslutningsmatchen mot seriesegrarna Enskede. Men det är historia nu och nu måste det bli fullt fokus på mötet med Franke ner på Råby IP nere i Västerås.

- Jag vet också att grabbarna i truppen har rätt inställning inför det här kvalet. Nu är det bara att hoppas på att vi räcker till. Vi möter ett lag som är på uppgång och ett lag som är fysiskt starka, säger Carlos.

Hur Carlos kommer att formera Strömsbergs trupp vill han absolut inte berätta så här dagen före den mycket viktiga kvalmatchen.

- Vi möter ett starkt lag, men vi har också en starkt trupp, påpekar Carlos Santis.

När nu Björn Johansson är tillbaka efter sin skada, så har Carlos tre duktiga mittbackar. Förutom Björn så finns där också Sereya Mobaraki och Nicholas Björklund. I försvaret också säkre backen Danne Käll och målvakten Martin Sundström, som sällan gör en dålig match.

Framåt finns ju bland annat lirare som Adam Simonsson, Roni Ali, Micro Lööf och Marcus Söderlund.

Starka mittfältare är Mattias Hall och Robin Andersson.

Så här låter det hos IK Franke:

- Ja, ska vi klara av Strömsberg så måste vi prestera en mycket bra match. Vi vet att Strömsberg har ett mycket, mycket bra lag och har rutin från sex raka säsonger i fotbollstvåan, säger Alexander Rubin tränare för Franke.

- Vi spelade bra mot Bollnäs och var det bättre laget över två matcher. Men det här blir något helt annat och som sagt, ska vi ha en chans mot Strömsberg så måste vi göra en riktigt bra insats, säger Rubin.

Har ni någon riktigt vass "målspruta" i laget?

- Ja, vår främste målskytt, som också fanns med i toppen före seriespelet, är Adam Emanuelsson som gjorde 15 mål för oss i seriespelet. Totalt gjorde vi 35 mål och släppte in 23 bollar i seriematcherna, säger Rubin.

- Bara att var med i kvalspelet till fotbollstvåan är stort och roligt för oss, säger Rubin, som alltså i dag klockan 15,00 med sin trupp tar emot Strömsberg för kvalmatch nummer ett på Råby IP (konstgräs). Returmötet sker på Hedens IP nästa lördag.

Mer läsning

Annons