Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg satte topplaget på plats

/
  • Adam Simonsson blev tvåmålsskytt när Strömsberg vann med 3-0 över Nacka.

Visst hade topplaget Nacka mycket boll – speciellt i andra halvlek.
Men Strömsberg visade hög moral och disciplin, tog enkelt udden ur gästernas anfallsförsök och vann med 3–0.

Annons

Strömsberg gjorde en kämpamatch över hela linjen. Därtill har laget klasspelare i mittbackarna Sereya Mobaraki och Björn Johansson.

Nu presenterade sig också unge forwarden Adam Simonsson med två mål inom loppet av bara tre minuter i fösta halvlek. Det andra målet kom i den 27:e matchminuten.

– Jag är väldig nöjd med grabbarnas insats i dag, sa Strömsbergs chefstränare Carlos Santis och såg ut att njuta i fulla drag på presskonferensen.

Naturligtvis hade Carlos all anledning att vara nöjd med sitt lags insats denna regniga och kalla majsöndag. Det regnade hela matchen och termometern orkade inte upp till mer än fyra plusgrader.

Men hemmagrabbarna hade den största hettan i busvädret och var värda fullpoängaren. Den tredje raka segern satt naturligtvis väldigt skönt för hemmagrabbarna.

– Vi har blivit allt stabilare i försvaret och då kommer också chanserna framåt. Verkligen härligt att kunna får sätta två bollar i nät och naturligtvis mycket skönt att ta en ny seger, sa en jublande glad tvåmålsskytt 23 årige Adam Simonsson, som ju också "målade" veckans segermatch mot Upsala.

Visst hade som sagt gästerna mycket boll och det var också ett bollskickligt lag som Strömsberg mötte.

Men i den 24 matchminuten serverade lagkaptenen Micro Lööf en målgivande passning till Adam Simonsson, som satte bollen i nät utom räckhåll för gästernas målvakt Simon Nyström.

Det här målet gav hemmalaget blodad tand och bara tre minuter senare frestade Marcus Söderlund med ett skott, som gästernas målvakt tvingades släppa retur på och Adam höll sig naturligtvis framme och satte 2–0.

– En del i våra framgångar kommer av, att vi nu spelar på vår egen hemmaarena Heden. Grabbarna känner sig verkligen hemma här. Och sedan håller vi fin disciplin i laget. Stundtals är det också hög kvalitet på vårt agerande, menade en glad Carlos.

– Sedan visar också våra forwards bättre och bättre takter. Hela laget visade i dag även att man kan hålla boll och bra passningsspel när vi äger bollen, berömde Carlos.

Under andra halvlek såg det i bland ut som om Strömsbergs spelade på resultatet (2-0).

– Nej, vi pratade om det i pausen och det var inget vi satsade på i andra halvlek, påpekade Carlos, som ser att hans lirare blir bara bättre och bättre för varje match.

I slutskedet av matchen, ja på övertid, försökte sig Robin Andersson på ett sologenombrott, men blev fälld och då klev lagkapten Micro Lööf fram och satte bollen - otagbar för målvakten. Bollen borrade sig in högt uppe till vänster och gästernas målvakt.

Högt betyg till hela Strömsbergs trupp. Nacka var verkligen ett spelande lag, men man hittade inte nyckeln för att låsa upp Strömsbergs starka försvar.

Mer läsning

Annons