Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsberg värvar från Hille: "Ett intressant nyförvärv"

/

20-årige Linus Larsson blev på onsdagen klar för Strömsberg och spel i norrtvåan den kommande säsongen.
Linus har trots sin ungdom meriter från spel i både ettan och fotbollstvåan.

Annons

Han spelade då för Sandvikens IF. Den senaste säsongen har Linus tillhört Hille, som då tog steget upp i fotbollstrean.

Enligt bedömare så är Linus en offensiv mittfältare, som också är målfarlig i sitt agerande och det är väl precis vad Strömsberg behöver.

– Jag var skadad halva förra säsongen, men hann ändå med att göra den handfull mål för Hille som vann serien och tog steget upp i fotbollstrean, säger Linus, som också svarade för ett antal målpass för sin klubb förra säsongen.

Varför går du nu till Strömsberg?

– Jag ser övergången till Strömsberg som en fin chans att kunna vidareutvecklas. Sedan har Strömsberg också ett härligt fotbollsgäng som jag tror kommer att lyckas bra i norrtvåan, säger Linus.

Det är också en vältränad och hungrig lirare som nu förstärker Strömsberg.

– Ja, jag har nu varit skadefri sedan i höstas. I augusti blev jag kvitt min knäskada och har sedan också fått hjälp av min sjukgymnast. Nu känner jag ingenting av min tidigare skada och det känns härligt att kunna träna för fullt, säger Linus.

– Jag har också stort förtroende för Strömsbergs tränare Carlos Santis, som jag också hade som tränare under ungdomsåren, säger Linus Larsson och ser fram emot sin nya klubb i fotbollstvåan.

Närmast ska Linus medverka i klubbens fjärde träningsmatch för säsongen, då man i helgen möter seriekollegan Sandviken. Förra helgen kryssade laget mot Hudiksvall också en seriekollega i norrtvåan.

– Ett mycket intressant och spännande nyförvärv. säger också Strömsbergs sportchef Rikard Birkehorn.

Mer läsning

Annons