Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Titta SIF, ni har ju redan förlorat...

/

SIF ska möta topplaget BKV Norrtälje på lördagen.
Men enligt Svenska fotbollförbundets hemsida har matchen redan spelats – och det gick åt skogen.
– Jag blev riktigt överraskad själv när jag såg det, säger SIF-tränaren Stefan Lundin.

Annons

Tittar man in på förbundets hemsida under fredagen för att kolla läget i division 2 Norra Svealand inför toppmatchen mellan Sandvikens IF och serieledande BKV Norrtälje får man sig en överraskning.

Matchen står som spelad och "avslutad" och det blev 2–0 till Norrtälje efter samma siffror i halvtid. Tabellen är också uppdaterad, båda lagen står på fyra matcher och Norrtälje har ryckt i toppen och har nu tio poäng.

– Jag var inne och tittade för nån dag sedan och blev så klart förvånad jag också, säger Stefan Lundin, som förstås började forska i mysteriet.

– Det visade sig att domaren som ska döma vår match råkat rapportera sin senaste match på fel ställe. Han råkade trycka fel och sedan kunde han inte ändra, han hade inte den behörigheten. Men han har meddelat det till förbundet i alla fall. Att dom inte ändrat än kan väl bero på att det varit röd dag på fredagen och att dom inte hunnit.

Lördagen den 2:a maj står dock fortfarande som speldatum så den uppmärksamme anade nog att det är nåt lurt.

– Men det hade ju varit roligare om vi vunnit matchen, det hade sett bättre ut i tabellen, skrattar Stefan.

SIF får nu i alla fall chansen att revanschera sig för 5–0-förlusten mot Enskede senast. BKV Norrtälje toppar tabellen, även utan de tre bonuspoängen, och blir en utmaning.

– Det är ett fysiskt spelande lag så vi gör förändringar på tre olika positioner för att bemöta det, säger Stefan Lundin, utan att vilja avslöja några detaljer.

– Hur som helst behöver vi ju inte spela med nån press på oss eftersom vi redan förlorat matchen en gång.

Mer läsning

Annons