Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre magiska minuter för Valbo och Smedbakken

/
  • Andreas Smedbakken firar ett av sina två mål mot Anundsjö tillsammans med Marcus Larsson.

Han ville själv lämna planen, men fick inte. Sen gjorde Andreas Smedbakken två mål och spelade fram till ett tredje – på tre minuter!
– Magiska minuter, säger målskytten efter 3–2-segern mot Anundsjö.

Annons

Det verkade som om Valbos skyttekung den här säsongen skulle lämna planen redan efter 37 minuter, men då bytte Valbotränaren Andreas Vestin in Jonny Nilsson och tog ut Daniel Leino i stället.

– Du har bara en lårkaka, det går över, gastade han åt en svårt haltande Andreas Smedbakken som inte hade något annat val än att stanna kvar på planen.

I 40:e minuten spelade så Jonny Nilsson fram just Smedbakken som dundrade upp bollen i nättaket.

Minuten senare: Smedbakken spelar fram Alex Sjöström som lyfter bollen över Anundsjös målvakt.

Och ytterligare någon minut efter det höll sig Smedbakken framme och smällde in en retur.

3–0 till Valbo.

– Jag fick ett knä rätt i låret så när jag fick första friläget hade jag så ont så jag tittade inte ens, jag bara sköt. Sen släppte det lite, säger Valboanfallaren.

Anundsjö fick medvind i den andra halvleken och reducerade två gånger om, men Valbo lyckades hålla undan. Och laget har nu sex raka hemmamatcher med poäng, fem segrar och en oavgjord.

Det är Åbyvallen som ska rädda laget kvar i tvåan, inget snack om det. Det är en av blott tre gräsplaner i norrtvåan, övriga lag spelar på konstgräs normalt.

– Vi känner oss starka här. Vi är vana vid underlaget och motståndarlagen som kommer hit känner sig nog lite obekväma. Vi krigar ner dom på det här gräset, säger Andreas Smedbakken och erkänner att segern var extra skön den här gången.

På bortaplan fick ju Valbo stryk med hela 6–0, en av många bortamatcher där man knappt lyckats skrapa ihop en startelva att skicka norrut.

– Nu är vi bara två poäng efter Anundsjö, så nu är de inblandade i bottenstriden också, säger Smedbakken.

Mer läsning

Annons