Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo körde över topplaget

/
  • Valbos Jacob Karlsson jublar efter Roger Nilssons viktiga 3–1-mål.

Valbo har skakat av sig den blytunga säsongsstarten.
Hemma på Åbyvallen körde nykomlingarna över topplaget Boden med 4–2.
– Nu har vi ett helt annat självförtroende, säger målskytten Alexander Sjöström efter lagets fjärde raka hemmaseger.

Annons

Inte en seger under de första tio omgångarna och ett självförtroende nerkört på botten. Då tog Valbo hjälp av psykologen Alexander Lundberg.

Och nog hjälpte det en sargad trupp.

– Jag tror det hjälpte oss väldigt mycket. Vi jobbade mycket med att tänka positivt trots att det inte gick vägen på planen. Mycket sitter i huvudet på killarna. Nu har vi ett bra självförtroende och vågar mycket mer där ute, säger tränaren Andreas Vestin.

Trots ett psykologiskt jobbigt mål i slutminuten av den första halvleken vände Valbo på steken i den andra – och körde i mångt och mycket över tabellfyran Boden.

– Det var en fantastisk halvlek från vår sida. Vi sa till varandra i halvtid att fortsätta kriga stenhårt för då vet vi att målen kommer att komma, förklarar Alexander Sjöström som gjorde det viktiga 2–1-målet i den 60:e minuten.

– Det var en liten snedträff från min sida men den lyckades gå via ribban och in i målet.

Lagkaptenen Roger Nilsson höftade sedan in 3–1 på hörna tio minuter senare – och med sju minuter kvar av matchen satte Henrik Persson 4–1.

– Det rullade bara på. Boden var tvungen att lyfta upp spelet efter vårt 2–1-mål och då fanns det ganska stora luckor i deras försvarsspel som vi lyckades att ta vara på, förklarar Sjöström.

Att Valbo trivs extra bra på Åbyvallens naturgräs är det inget snack om. Fyra raka segrar och 16 gjorda mål talar sitt tydliga språk – men en anfallsduo som har hittat varandra ligger också bakom succén.

Alexander Sjöström och Andreas Smedbakken var ett ständigt hot för Bodenförsvaret.

– De gör det fantastiskt bra. De pratar inte så mycket med varandra ute på planen, men läser av varandra väldigt bra. De är två kloka spelare, säger tränare Vestin.

För att Valbo ska fortsätta att klättra högre upp i tabellen krävs det nu att laget börjar vinna på bortaplan. Laget jagar fortfarande sin första bortavinst.

– Det handlar om att våga spela ut även på bortaplan. Vi måste även hantera spelet konstgräs bättre. Det går fortare där, avslutar Vestin.

Mer läsning

Annons