Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo kryssade i tuff holmgång på Åbyvallen

/
  • Det blev många höjddueller när Valbo kryssade mot Gällivare.

Det blev precis som väntat mycket vilja, kamp och luftbollar mellan två lag som desperat ville ha tre poäng.
Då blev det 1–1 istället och delad poäng i en match där bortalaget skrek nästan lika högt som bollarna sparkades upp i luften.
– Det blev som en tipsextramatch på nittiotalet, summerade Valbotränaren Andreas Westin matchen.

Annons

Med nio britter i bortalaget och en hel drös med högljudda fraser som skulle ha genererat rött kort redan efter ett par minuter om det översatts till svenska, så blev det här väldigt likt en div. 3-match i någon förort till Brighton. Domaren lyckades dock bara hitta ett gult kort och det var till Valbos snällaste spelare, Jakob Karlsson.

– Det var exakt lika när vi mötte dom uppe i Gällivare så vi var beredda på det, sa Andreas Smedbakken i Valbo.

Hemmalaget inledde klart bäst och var det enda laget som ville spela fotboll första halvtimmen. Gästerna inriktade sig på långbollar och spelvändningar i sina försök att anfalla. Nu skapade väl inte Valbo så väldigt mycket heller och det blev många för långa, hårda och djupa passningar i spelarnas iver att skapa farligheter.

– Det blir lätt så när båda verkligen är i behov av tre poäng, ingen rolig match att titta på direkt, menade Westin.

Valbo skapade några hörnor som blev lite farliga första halvtimmen men sedan jobbade sig gästerna in i matchen och hemmalaget fick börja lyfta upp bollar istället. Främst med avsikt att nå Andreas Smedbakken. Nu blev det istället ett tillbakapressat Valbo där Gällivare var sånär att få in ett ledningsmål innan paus och hemmalaget kan nog tacka målvakten Sebastian Henriksson för att man hade 0–0 i paus.

Med halvlekens sista spark drog Alexander Haglöw till utifrån och träffade överliggaren men det var inget man lyckades ta med sig in i omklädningsrummet att bygga på inför andra.

– Vi lyckas inte döda våra anfall riktigt och då kom de där förväntade snabba spelvändningarna som vi pratade om innan, sa Andreas.

Efter paus fortsatte gästerna på samma vis och det blev inte mycket anfallsspel för hemmalaget. Båda lagen ville så gärna ha de tre poäng matchen gällde. Det var också Gällivare som lyckades ta ledningen efter en riktig markeringsmiss på hörna.

Några minuter senare kom också kvitteringen efter en boll i ribban som studsade ner till Andreas Smedbakken som dundrade in kvitteringen i nättaket.

– Skönt att vi fick en snabb kvittering. Jag tror den var inne i första läget men jag bara forcerade mot bollen för att trycka in den, sa Smedbakken.

Med tanke på första halvtimmen var det inte alls orättvist men poängräddaren kunde inte se mycket glädje över matchen.

– Nä fy sjutton, vi lär ha tre poäng en sån här match. Jag är grymt besviken. Fy fan va dåligt.

Valbo försökte på slutet och det öppnade sig lite åt båda håll. Nu blev det inga flera mål och när dessutom bottenkollegan Östersund lyckades bortabesegra Anundsjö så är det nu otroligt tajt i botten.

Mer läsning

Annons