Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo och Ockelbo tvistar om skyttekungen: "Jag kommer aldrig spela där igen"

/

Han vann skytteligan i fyran med Ockelbo och kan bli en joker för Valbo i division 2.
Om nu klubbarna kan komma överens.
– Jag hoppas det löser sig, men jag kommer aldrig att spela i Ockelbo igen, säger 20-årige Omar Raik.

Annons

Den senaste månaden har Omar Raik, som gjorde 28 mål för Ockelbo i fyran i fjol, tränat med Valbo som är i behov av en anfallare då Alexander Larsson är långtidsskadad. Det var Omar själv som tog kontakt, men problemet är bara att Ockelbo inte vill släppa spelare efter den sista januari för att tränarstaben ska veta vilken trupp de har att jobba med under säsongen.

Omar Raik kände inte till det interna datumet.

– Jag vill spela högre upp i divisionerna, jag vill inte stanna i fyran längre. I början var jag besviken, men nu hoppas jag bara att det ska lösa sig så snabbt som möjligt.

I ett första skede ville Ockelbo ha 60 000 kronor i utbildningsbidrag för att släppa Raik, men det bidraget får bara moderklubben när spelare skriver sitt första professionella kontrakt. Kontraktskraven i tvåan har slopats, och Valbo säger sig varken ha pengarna eller ha för avsikt att skriva kontrakt med Omar Raik. Då reviderade Ockelbo sitt krav till en vidareförsäljningsklausul på 75 procent av summan om Valbo trots allt kontrakterar Raik och säljer honom vidare till någon annan klubb – plus ett förbud för Raik att spela mot Ockelbo under 2016 eller 2017, både i A-lag och reservlag.

– Det där kan jag tycka är fånigt, vi pratar om en kille som vill gå vidare och utvecklas som fotbollsspelare. Vi skulle aldrig göra så om någon av våra spelare exempelvis ville gå till Huge eller Hille, säger Valbos ordförande Ari Karttunen.

Ulf Andersson, ordförande i Ockelbo:

– Vi har egentligen släppt det där, och bestämt oss för att inte stoppa en 20-åring som vill spela fotboll i ett helt år. Men vi vill ha ett avtal om vad som händer om han går vidare. Nu bollen ligger hos Valbo, de har inte skickat in några övergångspapper.

Det är ingen brådska, Omar Raik är ändå avstängd till den 16:e maj på grund av en förseelse i en division 7-match i höstas.

Ockelbo fick 0–0 mot Huge i sin division 4-premiär och för Valbo väntar hemmamatch mot Söderhamn på Gavlevallen på fredag kväll – en match som Sporten direktsänder.

Mer läsning

Annons