Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo på kvalplats efter förlust

/

Det blev förlust för Valbo med 4–0 borta mot Skellefteå på söndagen. Samma siffror som det blev hemma och nu är laget under strecket på kvalplats med tre omgångar kvar.

Annons

– Jag är ändå inte orolig. Vi gör en bra match och spelar vi som idag löser vi det här, sa tränaren Andreas Westin.

Valbo hade bestämt sig för att ligga lågt och inte släppa till något bakåt. Det fungerade väldigt bra första kvarten men sedan kom en långboll där hemmalaget gör ett mycket vackert 1–0-mål.

– Olyckligt. Den gick över vår backlinje och det var ett mycket snyggt mål, sa Andreas

Valbo hade mer boll efter målet men skapade just inget farligt läge, några halvchanser möjligen och ett par hörnor. När sedan Skellefteå ökade till 2–0 efter en riktig kommunikationsmiss så blev det tungt för gästerna.

– Dom fick en skada i 35 min där det blev ett längre avbrott. Då gör vi några ändringar och går över till 4-3-3 och det blev bättre.

Andra blev också en helt öppen halvlek, mycket jämnare där Valbo verkligen visade prov på variationsrikt anfallsspel. Med mängder av instickare från båda kanterna var det kanske det bästa man presterat på länge.

– Absolut et bästa sedan vi vann över Boden. Riktigt bra, konstaterade Westin.

Nu klev Valbo fram för att om möjligt få in en reducering och det öppnade för flera omställningar för hemmalaget. Först 3–0 på en snabb vändning och sedan även 4-0 på en hörna som kom till efter ytterligare en spelvändning.

– Vi gör framförallt en riktigt bra andra halvlek och håller vi den här nivån så fixar vi det här. Det skiljer en hel del på lagen i botten och bara fem sex placeringar uppåt. Nu har vi de två lagen bakom oss och Söderhamn kvar och det här ska vi fixa, summerade Andreas Westin.

Närmast har Valbo Bergnäset borta nästa helg och det blir en ny flygresa dit.

Mer läsning

Annons