Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo tar nattåget till premiären

Hallå där Valbo FF:s tränare Andreas Vestin, som är laddad inför för premiären mot Gällivare på bortaplan i division 2 Norrland.

Annons

Det blir en lång resa till premiären. Hur tar ni er dit?

– Vi har bestämt oss för att ta ett nattåg på fredagskvällen från Gävle. Vi kommer fram till Gällivare i god tid på lördagen.

Kommer den långa resan påverka er mycket?

– Nej, nu får grabbarna sova på tåget. Jag tror att det inte kommer att bli några problem. Vi är otroligt laddade inför den här matchen och har sett fram emot det här sedan vi gick upp i höstas.

Hur ser läget ut i laget?

– Av rent kostnadsmässiga skäl kommer vi bara att åka upp med 14 spelare. Det kostar 1 500 kronor per spelare. Det är mycket pengar för oss.

Skadeläget då?

– Målvakten Sebastian Henriksson har varit krasslig och stått över några träningar i veckan, men han kommer att följa med laget upp. Rasmus Sjöström har haft problem med en baksida och stannar hemma av säkerhetsskäl. Sen har vi bara Marcus Larsson, som är långtidsskadad, på skadelistan.

Valbo har aldrig varit så här högt upp i seriesystemet. Hur går tankarna inför säsongen?

– Det kommer att bli en tuff säsong. Jag skulle vilja påstå att det är tuffare att klara sig kvar i division 2 än att vinna trean.

Många långa resor väntar dessutom.

– Men det är vi inställda på. Det har varit väldigt mycket snack om de där långa resorna. Nu är det som det är och vi måste gilla läget. Det blir ett äventyr!

Mer läsning

Annons