Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbo vill ha revansch i hemmapremiären

Efter förlust i premiären av division 2 för Valbo FF mot Gällivare, är det ett revanschlystet lag som ser fram emot dagens hemmapremiär på Träffen.
– Vi ska ta en poäng, så är det bara, säger Andreas Smedbakken, mittfältare i Valbo, inför matchen mot Selånger.

Annons

Nu har Gällivareresan hunnit landa hos Valbo och det är några lärdomar rikare som Andreas Smedbakken ser tillbaka på den:

– Första halvlek var vi riktigt bra, men i slutet av andra blev de starkare. Det beror mestadels på resan, många av våra spelare fick krämpor. Den långa resan påverkade hela laget. Men vi lär oss av det här till nästa gång och måste vara mer noga med sömn och vätska.

Trots att den långa resan påverkade lagets insats så trivs de i division 2 Norrland.

– Det är en häftig serie. Det kommer att vara mycket publik i varje match. Överallt dit vi kommer, är det laget stans största lag. Jämför man det med till exempel Stockholmslagen så är det inte riktigt samma sak. I bygderna där vi kommer att spela är ju lagen jätteviktiga för byborna, säger han och fortsätter:

– Sen är det roligt att allt är så nytt, man vet inte så mycket om spelarna och det gör att man kommer utan respekt.

Hemmapremiären mot Selånger kommer att spelas på Träffen och det kommer antagligen att ta några matcher innan Valbos egentliga hemmaarena är redo för seriespel.

– Jag tror att Åbyvallens riktiga gräs kommer att bli en fördel för oss när vi spelar hemma. Och Åbyvallen som arena är inga problem. Den har en skön inramning och det kommer att vara fullsatt på kullen i sommar. Vi ser fram emot publik på 400-500 Valbobor som är sugna på division 2- fotboll i hembygden, säger Smedbakken.

Valbo är nykomlingar i tvåan och har som målsättning att hålla sig kvar och klara sig från nedflyttning.

– Vi är totalt bottentippade och det ger oss en styrka. Vi slår i underläge och har allt att vinna, säger Smedbakken och fortsätter.

Mer läsning

Annons