Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken härlig seger för Strömsberg

/
  • Nicholas Björklund håller sig framme på en hörna och gör 1–0 för Strömsberg i 2–0-segern hemma mot Kvarnsveden.

Hemma på Heden nollade man Kvarnsveden och tog första trepoängaren
– Jag har hela tiden trott på grabbarna. Jag har också lidit med grabbarna när vi förlorat i slutminuterna. Men nu vann vi och våra spelare visade hög moral, sa tränaren Carlos Santis.

Annons

Det var en mycket glad och lättad Carlos Santis som vi träffade på presskonferens efter lördagsmatchen mot Kvarnsveden. Strömsberg vann helt rättvist med 2–0 och klättrade hela fem placeringar i tabellen!

Det jublades så väggarna bågnade i hemmakabyssen efter matchen och den första segern i årets fotbollstvåa. Efter snöpliga förluster i slutskedet av de två senaste matcherna så kom alltså en härlig seger och den kom i vårens första match på hemmaarenan Hedens IP.

– Vilken skön seger, jublade Nicholas Björklund, som också spräckte nollan i antal gjorda mål. Det smått historiska målet kom efter en högerhörna i den 41:a matchminuten, där Nicholas kunde sätta bollen i nät. Nicholas gjorde för övrigt en mycket bra insats som mittback.

Naturligtvis stärkte målet också hemmalagets självförtroende.

– Jo, visst men det såg oroande ut när vi före 1–0 målet hade missat tre rejäla målchanser. Men nu känns det bara bra, sa Carlos.

Ja, Mattias Hall, som gjorde en berömvärd insats och spelade med huvudskydd efter den tråkiga händelsen i kvalmatchen mot Avesta i höstas, hade faktiskt två målchanser innan kvarten var spelad. I den andra chansen dök han upp på ett högerinlägg vid ena stolpen. Men lyckades få bollen över målet.

– Ja, bollen studsade upp just när jag skulle slå in den i mål. Annars kändes det helt OK i dag. Jag blev bara lite yr och bytte när två minuter återstod, sa en nöjd Mattias, som också fick högsta betyg av hemmatränaren.

Ja, och visst var hemmaseger helt i sin ordning. Den kunde också ha varit större. Efter 1–0 målet hade också Pontus Parling ett jätteläge när han bröt in från vänster i minut 41. Men bollen slickade den bortre stolpen.

Efter paus fick gästerna ett knappt övertag och man undrade om hemmagrabbarna blev alltför defensiva.

– Det kanske såg så ut, men det var nog lite omedvetet. Vi ville ju främst vinna matchen, sa Carlos.

Nu såg man också till att öka på till 2–0 ganska tidigt i andra halvlek.

I 56:e minuten serverade Mattias Hall en härlig stickare till Pontus Parling, som inte gjorde något misstag utan satte tvåan i nät.

Hos Kvarnsveden var man naturligtvis inte nöjd.

– Nej, Strömsberg fick väl två lite enkla mål. Men tydligen hade dom den rätta gnistan och var det hetare laget i dag, summerade Kvarnsvedens tränare Patrik Bergström.

Visst hade gästerna mer boll i andra halvlek. Och man hade också en boll som träffade ovansidan av ribban. Det var Tarek Lahamn som kom fram i den 69:e minuten. Men annars kunde hemmaförsvaret ganska lätt sätta stopp för deras framstötar.

– Det här var en härlig seger och jag har aldrig tappat tron på våra grabbar. Alla jobbade som vanligt mycket bra. Nu ser vi fram emot nästa match som är ett bortamöte med Upsala IF på onsdag, avslutade en nöjd Carlos Santis.

Mer läsning

Annons