Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken skön seger för Strömsberg

/
  • Viktig seger för Strömsberg mot Avesta Här gör Salar Ali 1-0 målet.

Med samma siffror som uppe i Avesta i våras – 2–0 – vann Strömsberg det mycket viktiga hemmamötet med Avesta hemma på Hedens IP på lördagen.

Annons

– Frånsett första fem, sex minuterna så var det vi som förde matchen och grabbarna uppträdde under hela matchen stabilt. Vi vann också helt rättvist.

Ja, det var en lättad Carlos Santis chefstränare för Strömsberg, som kunde summera en skön seger efter sexpoängsmatchen mot Avesta.

Segerresultatet blev också de samma som uppe i Dalom under vårsäsongen 2-0, men hemmalagets segersiffror kunde han varit större.

Nu var också Strömsberg närmare 3-0, än att gästerna skulle ha kunnat reducera. Avesta hade bara en riktigt målchans och det var i början på matchen. Men i övrigt så var det mycket Strömsberg.

Det var gästerna som till synes började bäst och i den sjätte minuten hade Avesta sin enda riktiga målchans. Men här var hemmamålvakten Martin Sundström fint med på noterna.

I den 22 matchminuten hade hemmalaget en dubbelchans där både Salar Alin och Marcus Söderlund frestade med skott mot motståndarmålet.

Nu tog också hemmagrabbarna över mer och mer och både Adam Simonsson och Mattias Hall hade möjligheter.

– Ja, vi slarvade med passen i den sista tredjedelen framför Avestas mål i slutet på första halvlek, annars hade vi haft ledning redan före pausvilan, sa Carlos.

Strömsbergs övertag och flera målchanser kom också efter pausvilan.

Bland annat hade Micro Lööf ett skott strax över ribban i den 52 matchminuten.

Men så kom det efterlängtade ledningsmålet.

Marcus Söderlund tog sig fram på högerkanten och slog ett inlägg, som Salar Ali säkert satte i nätet. Minuten för målet var 58 och nu var det bara frågan om hur mycket Strömsberg skulle vinna med.

Men ett andra mål lät vänta på sig, trots flera fina målchanser för hemmagrabbarna.

Adam Simonsson, som avgjorde mot Upsala IF hemma, kunde nu också slå in 2-0 målet. För passet stod Roni Ali. Tid för 2-0 målet var minuten 80.

Strömsberg hade sedan också ett par riktigt feta målchanser att öka på till 3-0 . Men 2-0 stod sig tiden ut och tre sköna poäng var bärgade av hemmalaget.

– En mycket välförtjänt och rättvis seger. Vi har även tidigare gjort flera bra matcher men inte haft lyckan med oss utan förlorat med uddamål. Grabbarna har under hela säsongen jobbat bra både på träning och i matcher, berömde Carlos, som dock inte ville titta framåt.

– Nu ska vi först njuta av den här segern, förklarade Carlos med eftertryck och glimten i ögat.

Strömsberg har ett mycket tufft program kvar i seriespelet, eller vad sägs om Sandviken hemma på Heden. Norrtälje borta och sedan ett avslut mot serieledarna Enskede hemma.

Mer läsning

Annons