Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotboll/Damtrean

Annons

Valbo 2–Hofors 8-0 (4-0)

Målen: Josefin Blom 3, Lillian Lee 2, Tilde Ivarsson, Mia Hillman, Linnea Svärd.

Bäst i Valbo: Hela laget med extra plus till Josefine blom med tre mål och fyra ass.

Bäst i Hofors: Cecilia Bäckvall och Sandra Olofsson

I korthet: Valbo hade 4-0 i paus och gjorde lika många mål i andra och det var aldrig något snack om vilka som skulle vinna den här matchen. Ändå måste man ge en eloge till Hofors som med sitt starka, tunga och fysiska spel höll hemmalaget stången första halvtimmen trots flera borta. Men med tre snabba mål på åtta minuter var matchen stängd.

– Vi visste att dom skulle gå tufft och vi sa att vi måste undvika att låta dom komma inpå oss. Det gick mycket bättre i andra då vi rullade boll och spelade med bättre fart, sa en nöjd Eva Lotta Persson i Valbo.

Michael Hallner

Hedesunda–Årsunda 2-0 (0-0)

Målen: Vilma Lennartsson, Cornelia Lennartsson.

Bäst i Hedesunda: Emma Ågren och Ständiga oroskällan Cornelia Lennartsson

Bäst i Årsunda: Elsa Hjälte, Emmeli Ahlin och Karin Helm

I korthet: Hedesunda vann välförtjänt derbyt men det var Årsunda som inledde bäst. Hemmalaget jobbade sig dock in i matchen och tog över. Efter en mållös första halvlek dominerade sedan Hedesunda den andra rätt rejält sett till chanserna även om spelet var rätt jämnt. Hemmalaget tog ledningen efter bara en halvminut i den andra och fick lite övertag Ingen publikvänlig match kanske och det höll också Hedesundas tränare Lasse Olsson med om.

– Det var en kämpamatch och skönspelet kom i kläm lite grann, menade han.

Michael Hallner

Sätra–Åbyggeby/Ockelbo 1-0 (0-0)

IK Sätra – Åbyggeby FK/Ockelbo

Mål: Elnaz Moradi

Bäst i IK Sätra: En stark laginsats

Bäst i Ockelbo: Lite uddlöst så alla kan bättre

I korthet: Sätra tog med sig vinnarglädjen från förra omgångens seger mot Hofors och slog topplaget Åbyggeby. Det var en jämn match där hemmalaget var vassare och hungrigare.

– Vi spelade ett fantastiskt bra försvarsspel och allt som motståndarna har stoppas galant av främst Caroline Sundberg och Lovisa Forsström. Vi ber absolut inte om ursäkt för segern, sa tränare Anders Markström.

Åbyggeby fick och för sig sin målvakt knäskadad men absolut inte någon skugga över ersättaren och det var inte därför gästerna förlorade.

– Nej, nej. Vi var inte på tårna och det var uddlöst idag. Vi saknade två starka kort men Sätra gjorde ett mål och vi inget, sa Anders Nordin, tränare i Åbyggeby.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons