Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF vann seriefinalen

/

Gefle IF tog ett stort steg mot seriesegern när man slog tillbaka Skutskär med klara 3-0 på Skutskärs IP.

Annons

Laget imponerade och trots att andra halvleken blev mållös var det GIF som höll i taktpinnen från första minuten mot ett hårt kämpande hemmaförsvar.

– Jag är stolt över mitt lag.Vi har drivna tjejer som gör sitt jobb , menade en glad Tomas Axlund, tränare i GIF.

GIF kom med endast fem insläppta mål på de tio första omgångarna och i den här matchen visade man varför. Man visade upp ett starkt försvarsspel även om Skutskärs anfall i halvleken sträckte sig till två hörnor och ett riktig utmärkt friläge för en ensam Mikaela Parner på topp där Hanna Sundin paradräddade.

Den här matchen kom att målmässigt avgöras inom fyra minuter och det vid fasta situationer. Anna Björklund kunde efter hörna göra 1-0. Wilma Gavlén satte straffen till 2-0 och efter en frispark lyckades Klara Axlund göra det tredje och avgörande målet i seriefinalen.

Andra halvleken steg hemmatjerna upp ett snäpp i banan och fick ett bättre stopp på GIF-anfallet även om Tova Blank i hemmamålet fick göra ett antal kvalificerade räddningar. Hemmalaget skall ha all heder för sin kämpainsats i andra halvleken, främst i försvarsspelet.

– GIF har ett bra lag. Deras lägstanivå ligger högre än vår. Sen spelar dom en modern fotboll där dom fyller på med folk bakifrån vilket ger resultat, berättade också det en stolt tränare, Morgan Grundström i Skutskär.

Mer läsning

Annons