Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle IF vann tidig seriefinal

Annons

Även om det är tidigt på säsongen och även om Åbyggeby också är med där i toppen så var det en liten seriefinal som spelades på Gavlevallen på tisdagskvällen. GIF inledde bäst och var det bättre laget i första. Gästerna hade ett bra läge där stolpen hindrade bollen från att gå in.

Annars var det hemmalaget som skapade mest och hade de riktigt farliga lägena. Efter knappa halvtimmen kom så både 1–0 och 2–0 inom ett par minuter och då fick GIF grepp om matchen på allvar. Flera hörnor och bra tryck hade kunnat ge något mål till. I andra ebbade hemmalagets offensiv ut lite. Inte samma tryck och inte lika många chanser.

– Vi pratade om att inte backa hem och bevaka och det tycker jag inte heller att vi gör. Men på något sätt har vi inte samma offensiv i andra, menade Thomas Axlund, tränare i GIF.

Nu var kanske inte Skutskär så farliga i sin offensiv heller men man försökte så gott man kunde. Gefle är ett riktigt bra lag och visar en mycket jämn och stabil nivå. Matchen avgjordes sedan definitivt när Wilma Gavlén satte 3–0 på straff i den 61:a minuten.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons