Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är alla matcher i damtrean

Annons

Valbo 2–Sätra 4–2 (0–0)

Målen Valbo FF: Moa Martinsson 2 , Sandra Söderlund, Disa Johansson

Bäst i Valbo: Laginsats med extra plus till Matilda Lindberg,

Bäst i Sätra: Ingen uppgift

I korthet: Det blev en jämn första halvlek där IK Sätra hade mer boll och var lite hetare. Båda lagen skapade chanser men inget resulterade i något mål. Efter paus had hemmalaget bestämt sig för att bestämma mera.

– Ja, vi vill vinna mer boll, skapa mera framåt och bestämma matchbilden och det tycker jag vi gör på ett mycket bra sätt i andra.

Hemmalaget gick också fram till 4–0 och då var matchen stängd. IK Sätra gjorde sedan två mål men det var en välförtjänt seger för ett ungt och lovande Valbo som hade 7-8 stycken 15-åringar med den här kvällen.

Michael Hallner

Skutskär–Hedesunda 8–1 (2–1)

Målen Skutskär: Mikaela Parner 3, Alva Söderhäll 2, Maria Hellström och Hanna Maria Lundkvist. Hedesunda: Cornelia Lennartsson

Domare: Amelia Mauritzon

Bäst i Skutskär: Hela laget gav allt för varandra.

Bäst i Hedesunda: Linda Ädel, bäst på planen

I korthet: Hade inte Hedesunda haft en sådan otroligt bra målvakt i Linda Ädel så hade den här matchen haft många flera mål. Hon var otroligt bra den här kvällen. Det blev en målmässigt jämn första halvlek där gästerna fick lite belöning för sina långbollar. Efter ett snabbt ledningsmål för hemmalaget så kunde Hedesunda lyfta lite och även slå in en kvittering i den 12e minuten. Men sedan tog Skutskär över. Nu blev det bara ett mål till innan paus men i andra orkade inte Hedesunda stå emot och det rann iväg, helt välförtjänt och Skutskär är definitivt med och slåss om seriesegern.

Michael Hallner

Hofors–Årsunda 2–2 (1–2)

Målen Hofors: Ida Hedström, Elsa Nordström. Årsunda: Emelie Wannberg, lina Danielsson

Domare: Per Nyström

Bäst i Hofors: Elsa Lindström

Bäst i Årsunda: En bra laginsats

I korthet: Det blev en jämn och spännande match när Hofors tog emot Årsunda. Ett ställningskrig där båda lagen bjöd på bra spel. Årsunda tog ledningen och skapade något mer i första och gick sedan till en rättvis ledning i paus. Andrta halvlek var kanske ännu jämnare än första rent spelmässigt men här borde nog Årsunda avgjort för man hade några vassa chanser. Istället kvitterade Hofors i mitten på halvleken och knep en poäng.

– Jag tycker nog vi borde vunnit den här matchen, sa Årsundas tränare Fredrik Lundberg.

Michael Hallner

Gefle IF–Åbyggeby/Ockelbo 1–0 (1–0)

Mål Gefle IF: Glory Chinenye Amalaha

Bäst i Gefle: Clara Engstrand, Wilma Gavlen, Clara Axlund och Glory Chinenye Amalaha

Bäst i Åbyggeby: Malin Rosén och Mittfältets motor Kajsa Larsson

I korthet: Toppmötet på onsdagskvällen blev precis så bra som man hoppats. Gästerna inledde klart bäst och satte ton i spelet. Gefle fick inledningsvis det lite svårt att stämma och Åbyggeby gjorde det väldigt bra och skapade flera hörnor genom sitt spel men dom blev dock resultatlösa. Efter halvtimmen spelad kunde man ana att Gefle kom in i spelet mera och tog över lite eftersom. Man gjorde också matchens enda mål i den 45e minuten efter att man haft ett tryck mot gästernas mål.

I den andra var det dock Gefle som dominerade och skapade klart mest. Åbyggebys mittfält slet hårt och lyckades stå emot Gefles tryck.

– Jag tycker vi gör det otroligt bra i den andra halvleken och har kontroll på matchen, summerade Gefles tränare Tomas Axlund.

En klart rättvis seger och nu får Gefle ett litet glapp ner till Åbyggeby i tabellen.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons