Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Hilles ja – trean inleds med gästrikederby

/

På tisdagsmorgonen kom den officiella frågan – och svaret kom blixtsnabbt.
Hille tackar ja till gratisplatsen i division 3.

Annons

Det var ingen tvekan om att Hille skulle tacka ja den här gången, och den interna diskussionen var relativt snabbt avklarad. Till slut kom också den officiella frågan från Svenska fotbollförbundet och Hilletränaren Emil Lindbom kunde leverera klubbens besked.

– Vi tyckte ju att vi borde gått upp med den säsong vi hade. Så det här ger oss ny energi och innebär inte så stora förändringar. Det är lika många matcher och hanterbara resor, säger Emil Lindbom.

Ja, Hille vann ju fyran med endast en förlust, men tvingades ändå till ett kval där man slutade tvåa i gruppen. När Selånger drog sig ur tvåan och Strömsberg fick platsen gick frågan om att fylla på i trean i första hand till Hille.

Truppen som vann fyran är i stort sett intakt. Anders Sundberg har bytt till Valbo, där man i stället fått tillbaka Erik Linde från samma klubb. Sebastian Fridh ska plugga i Umeå, men då fyller lillebror Filip på ifrån GIF-juniorerna i stället.

Hille spelar sin första match i division 3 södra Norrland 17 april mot Hofors på Stålringens IP.

Nästa steg är att Gestriklands fotbollförbund nu frågar Gestrike/Hammarby om de vill ha den lediga platsen i fyran och Årsunda 2 om de vill fylla upp vakansen i femman.

– Vi kommer tacka ja, när vi väl fått frågan. Och det känns bra, vi hade ju känning på förstaplatsen under hösten och tycker att vi har ett lag för division 4, säger Robin Glöggler i G/Hammarby.

Mer läsning

Annons