Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goda minnesbilder tränger sig på: "Blir nog svårt att göra om"

Säg Hille – och Anthon Löv får mål i mun.
Hösten 2014 klev han in i paus, gjorde två mål och blev Hofors AIF:s store derbykung.
I morgon kväll kan han göra om bedriften – från start.
– Jag passar hellre än gör mål själv, säger han.

Annons

Hofors centrale mittfältare Anthon Löv gillar att möta Hille. 19 september 2014, i det senaste seriespelsmötet lagen emellan, byttes han och Yasky Sanyang in i halvtid när de var i en rejäl brygga och låg under med 0–2.

I första bollkontakten, efter 48 minuter, sköt Löv 1–2 och kort därpå kvitterade Sanyang. Samme Löv sköt också 4–2 i en match som sedan slutade 5–3.

– Båda två kom in och gjorde enorm skillnad. De tog tag i spelet, säger tränaren Fredrik Lindholm.

Huvudrollsinnehavaren Löv minns med glädje förra derbymatchen.

– Jag skulle väl ljuga om jag inte säger att jag var nöjd efteråt. Vid det första målet vek jag in från högerkanten och satte bollen i första krysset med vänsterfoten. Jag är ju högerfotad egentligen så det blir nog svårt att göra om det, säger Anthon Löv.

I år spelar de två Gästrikelagen i samma serie igen och vad passar bättre än ett derby i kvällens premiär.

– Det kommer vara mycket adrenalin i kropparna.

Han har dock inte haft de bästa förutsättningarna sedan han avbröt studierna i Umeå i vintras och flyttade hem.

– Jag bröt foten i mitten av januari och gick med gips i sex veckor. Hela mars ägnade jag åt rehabilitering och det är väl först nu som jag har kommit i gång.

I början av veckan spelade han 120 minuter i DM-matchen mot Valbo – och om inget oförutsägbart händer börjar han på det centrala mittfältet i morgon.

Hur gärna vill du bli derbykung igen?

– För min del handlar det inte om att göra egna mål, jag passar hellre. Så länge vi vinner är jag glad.

Tränaren Fredrik Lindholm tror mycket på honom.

– Han håller hög nivå i det mesta han gör och det är kul att han är tillbaka. När han är fullt återställd kommer han kunna lägga i några växlar till, säger Lindholm.

Hille, som var inställda på ytterligare en säsong i division 4 och erbjöds en gratisbiljett i division 3 så sent som i februari, har jobbat på och fått ihop det.

– Visst kom den frågan lite tätt inpå säsongen eftersom vi hade satt planeringen men fjolårets mål var att gå upp i trean och nu är vi där. Det känns spännande och inspirerande, säger tränaren Emil Lindbom.

Bägge lagens trupper är fria från skador – med ett undantag: Michael Broberg i Hofors har ådragit sig en överbelastningsskada i det ena knäts muskelfäste och blir borta i ungefär tio dagar.

Mer läsning

Annons