Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors får andrum efter derbyseger

Hofors tog en mycket viktig seger i derbyt mot Årsunda, 1–0 till HAIF. Målet kom i slutet av matchen och var Hofors enda riktiga målchans i matchen.
– De här poängen sitter så bra. Nu får vi litet andrum, säger Hofors tränare Fredrik Lindholm.

Annons

Annars såg det ut som en riktig 0–0-match mellan ett ineffektivt Hofors och ett trögt och orörligt Årsunda. HAIF hade taktpinnen mest hela matchen och spelade kvickt och nätt men det tog stopp vid Årsundas straffområde samtidigt som Årsunda kontrade och spelade resolut i backlinjen.

Inlånade kraftpaketet från SIF, Dennis Olsson, hade två riktigt fina nickar på hörna. I båda fallen gjorde Hofors målvakt Niklas Eriksson fina reflexräddningar. Årsunda hade ytterligare en fin chans när Daniel Bernhardssons långskott efter marken ställde Sajidomar Abdi helt fri med Niklas Eriksson som återigen gjorde en fin parad. Det blev matchavgörande.

Hofors lille snidare Samir Skrielj kom ofta för långt ner i banan och då fanns det få alternativ i boxen när det väl brände till efter alla fina kombinationer som Hofors tillverkade under matchen. Med tretton minuter kvar av matchen byttes Philip Munter Ribeiro in i Hofors anfall. Mittbacken Joel Folkesson gjorde en räd efter högerkanten, kombinationsspelade med Ribeiro och väntade sedan till exakt rätt läge innan han satte bollen perfekt i djupled. Att Ribeiro är en forward kunde man se när han löpte perfekt och ur svårt läge rullade bollen under Årsundas duktige målvakt, Glenn Hadin.

Årsundas tränare Jerry Haaranen var inte munter efter matchen. Räddningen för Årsunda kan vara samarbetet med SIF, annars är det nog tack och adjö i trean.

– Det är två bottenlag som möts och vi tar inte de där extra löpningarna som kan avgöra en match. Vi måste få till dem, säger Jerry frustrerat.

Mer läsning

Annons